Ga terug Email Link
+ servings
Chili olie

Chili olie

Pieter Vliegenthart
Binnen 10 minuten maak je zelf de heerlijkste chili olie.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 200 milliliter
calorieën 9 kcal

Equipment

  • Vijzel of specerijen molen

Ingrediënten
  

  • 200 milliliter olijfolie
  • 4 (cascabel) chilipepers
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel piment korrels
  • zout

Instructies
 

  • Maal in een vijzel de pimentkorrels en komijn met een snuf zout tot een fijn poeder.
  • Voeg de gedroogde (cascabel) chilipepers toe en verpulver tot een fijn poeder. Naar smaak kan je ook andere gedroogde pepers toevoegen.
  • Meng het specerijen-peper mengsel met de olijfolie. Schenk in een schone weckpot of fles.

Nutrition

Serving: 200gCalories: 9kcalCarbohydrates: 1gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 1mgPotassium: 1mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 1IUVitamin C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg
Trefwoord Chili olie

Andere Recepten