Ga terug Email Link
+ servings
Gado Gado

Gado Gado Vegatarisch

Pieter Vliegenthart
Vegatarisch en gezond: gado gado van courgette en tempeh met zelfgemaakte pindasaus en ei
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 935 kcal

Equipment

  • Spirelli

Ingrediënten
  

  • 300 gram rijst
  • 250 gram tempeh
  • 2 courgettes
  • 4 eieren
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 60 gram gebakken ui
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 100 gram pindakaas
  • 200 gram volle melk
  • 2 theelepel sambel oelek
  • 1 theelepel garnalen pasta (trassie)
  • 1 spaanse peper
  • azijn
  • water
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Doe 1 deel rijst met 2 delen water in een pan waar een deksel op kan. Breng op smaak met zout. Breng de rijst aan de kook. Als de rijst kook, draai het vuur bijna helemaal uit tot de rijst nog nét kookt. Laat 20 minuten koken. Verwijder het deksel niet van de pan. Laat de rijst met deksel op de pan 10 minuten nagaren.
  • Snij de komkommer met behulp van een microplane (of met een mes) in dunne plakjes. Snij de spaanse peper in dunne plakjes. Doe ze samen met 2 delen water en 1 deel azijn in een steelpan. Breng op smaak met suiker en zout. Verhit het mengsel en laat afkoelen.
  • Snij de tempeh in dunne repen. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de tempeb in 6 minuten krokant. Voeg ⅔ van de ketjap manis toe en bak nog 2 minuten.
  • Maak van de courgette's middels de spirelli dunne slierten 'couregette spaghetti'. Doe in een vergiet en giet net voor het opdienen van het gerecht kokend water uit de waterkoker over de courgette spaghetti.
  • Doe de pindakaas, sambel oelek, garnalen pasta, melk en de overige ketjap manis in een steelpan. Breng aan de kook terwijl je met een garde blijft roeren. De pindasaus is klaar als hij dik wordt.
  • Bak de eieren in een pan met de overgebleven olie.
  • Verdeel de rijst, courgette spaghetti, tempeh, zoetzure komkommer, partjes limoen, pindasaus het ei over de borden. Garneer met gebakken ui.

Nutrition

Serving: 750gCalories: 935kcalCarbohydrates: 105gProtein: 33gFat: 44gSaturated Fat: 11gTrans Fat: 1gCholesterol: 183mgSodium: 712mgPotassium: 1053mgFiber: 5gSugar: 23gVitamin A: 689IUVitamin C: 41mgCalcium: 221mgIron: 4mg
Trefwoord Gado Gado

Andere Recepten