Deze aubergine curry, of ringra tametar nu shaak, is een smakelijke vegatarische maaltijd. Na het uitproberen van vele recepten is dit de absolute winnaar: goed op smaak en lekker pittig.
8stukschiapati (Zelf maken met chiapati deeg uit de diepvries is het lekkerst)
dikke griekse joghurt
verse koriander
Instructies
Snij de ui in ringen, hak de gember fijn, snij de peper in ringen, pers de knoflook, halveer de tomaten en snij de aubergines overlangs in vieren en dan in repen van 0,5 cm.
Verwarm de olie in een sauteerpan waar een deksel op past op halfhoog vuur. Fruit de ui in 8 minuten tot hij doorzichtig en gecarameliseerd is.
Voeg de chili peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 minuten op halfhoog vuur.
Voeg de tomaten toe en stoof met deksel op de pan in 10 minuten gaar.
Meng het zout, de kurkuma, komijn, koriander en suiker in een vijzel tot een een glad mengsel.
Voeg het kruidenmengsel samen met de tomatenpuree en het water toe aan het ui-mengsel. Roer tot alles goed is opgelost.
Voeg de aubergine toe en stoof met deksel op de pan in ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
Bak de chapati's in een koekenpan zonder olie gaar. Dit duurt ongeveer 2 minuten per chapati.
De curry is klaar als de aubergine gesneden kan worden met een lepel. Maak op smaak met zout en server met koriander, joghurt en chapati's.