Ga terug Email Link
+ servings
Truffelgnocchi

Truffelgnocchi

Pieter Vliegenthart
Smakelijke en snelle truffelgnocchie met haricots verts & fricandeau
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorieën 590 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 800 gram gnocchi
  • 700 gram haricots vers
  • 400 gram portebello's en oesterzwammen of andere paddestoelen uit het seizoen
  • 60 gram boter
  • 145 gram truffel tapenade
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde dragon
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 2 eetlepels room
  • 200 gram fricandeau
  • peper & zout

Instructies
 

  • Snipper de ui grof. Rits de tijm. Dop de haricots vers. Snij de paddestoelen in grove stukken. Pers de knoflook. Zet alles apart.
  • Breng water aan de kook, zout en kook de haricots vers in ongeveer 3,5 minuten beetgaar. Het is belangrijk dat de bonen knapperig blijven.
  • Bak in een ingebrande koekenpan de champginons in de helft van de boter tot de maillard reactie heeft plaatsgevonden. Zet apart.
  • Voeg de andere helft van de boter toe aan de pan, en bak de knoflook en ui tot dat de maillard reactie heeft plkaatsgevonden. Voeg de gnocchi met de dragon en tijm toe, en bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg de champginons zonder het eventuele lekvocht toe aan de gnocchi. Maak op smaak met peper en zout en bind met een scheutje volle franse room.
  • Leg de haricotsvers over de lengte van het bord, schep daar het gnocchi paddestoelen mengsel op en garneer met de fricandeau. Serveer met parmazaan.

Nutrition

Serving: 750gSodium: 746mgCalcium: 168mgVitamin C: 26mgVitamin A: 1503IUSugar: 9gFiber: 12gPotassium: 918mgCholesterol: 48mgCalories: 590kcalMonounsaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 1gSaturated Fat: 7gFat: 16gProtein: 23gCarbohydrates: 93gIron: 11mg
Trefwoord Gnocchie

Andere Recepten