Ga terug Email Link
+ servings
Stoofpot Rundvlees met bockbier

Stoofpot Rundvlees met bockbier

Pieter Vliegenthart
Heerlijke stoofpot van rundvlees met bockbier.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorieën 919 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 800 gram riblappen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels goed pittige mosterd Dijon mosterd, bijvoorbeeld.
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 330 ml bockbier
  • 500 gram winterpeen
  • 200 gram gedroogde pruimen en abrikozen
  • 250 gram champignons
  • 200 gram peperkoek
  • 300 ml runderbouillon

Instructies
 

  • Bak het rundvlees totdat de maillardreactie heeft plaatsgevonden.
  • Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier en kruidnagel toe en blus af met bier. Voeg net zo lang bouillon toe tot alles onder staat.
  • Laat ten minste 4 uur stoven. Langer is beter. Na 2 uur voeg je de peperkoek toe. Roer totdat de peperkoek is opgelost en laat nog 2 uur stoven.
  • Ongeveer een half uur voor je de stoofpot serveert, de peen en het gedroogde fruit toevoegen.
  • Maak op smaak met peper, zout en mosterd. Als de stoofpot niet de gewenste consistentie heeft, kun je meer peperkoek toevoegen om hem dikker te maken.
  • Serveer met rode kool, stokbrood of friet.

Nutrition

Serving: 700gSodium: 566mgCalcium: 426mgVitamin C: 26mgVitamin A: 21178IUSugar: 14gFiber: 13gPotassium: 1570mgCholesterol: 150mgCalories: 919kcalTrans Fat: 4gMonounsaturated Fat: 28gPolyunsaturated Fat: 3gSaturated Fat: 29gFat: 64gProtein: 40gCarbohydrates: 57gIron: 14mg
Trefwoord Bockbier, Stoofpot

Andere Recepten