Ga terug Email Link
+ servings
Pasta alla genovesa

Pasta alla genovese

Pieter Vliegenthart
Pasta pesto maar dan origineel en wel lekker
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 1088 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 400 gram vastkokende aardappels
  • 300 gram sperziebonen
  • 400 gram penne
  • 100 gram pijnboompitten
  • 3 teentjes knoflook
  • 40 gram basilicum
  • 80 gram parmezaan
  • 12 eetlepels olijfolie
  • peper & zout

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Zet apart.
  • Breng water aan de kook en zout flink. Het water moet zo zout als de zee zijn.
  • Voeg de aardappelblokjes en sperziebonen toe aan het kokende water. Wacht tot het water weer aan de kook is. Voeg dan de penne toe aan het kokende water. Kook 1 minuut korter dan de al dente kooktijd op de verpakking.
  • Rooster de pijnboompitten in een antiaanbakpan tot ze goudbruin zijn.
  • Pel de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten de basilicum en de olijfolie in een keukenrobot. Meng tot een homogene massa. Voeg vervolgens 2/3 van de kaas toe en meng opnieuw. Maak op smaak met peper en zout. Zet apart.
  • Als de pasta gaar is, samen met de aardappels en sperziebonen afgieten. Vang wat kookvocht op. Meng de pesto door de pasta en voeg kookvocht toe totdat een mooie saus ontstaat.
  • Serveer met de overige Parmezaanse kaas en eventueel wat basilicum, pijnboompitten en olijfolie.

Nutrition

Serving: 450gSodium: 351mgCalcium: 322mgVitamin C: 20mgVitamin A: 1216IUSugar: 8gFiber: 8gPotassium: 1043mgCholesterol: 14mgCalories: 1088kcalMonounsaturated Fat: 37gPolyunsaturated Fat: 14gSaturated Fat: 11gFat: 66gProtein: 27gCarbohydrates: 101gIron: 5mg
Trefwoord pasta alla genovese, Pasta pesto

Andere Recepten