Ga terug Email Link
+ servings
Ciambotta

Ciambotta

Pieter Vliegenthart
Zuid Italiaanse groentestoof.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 108 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 500 gram aubergine
  • 1 groene puntpaprika
  • 2 a 3 paprika's
  • 500 gram tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 5 teentjes knoflook
  • 40 gram basilicum
  • olijfolie
  • peper & zout
  • balsamico azijn

Instructies
 

  • Snij de aubergine in blokjes van 3 bij 1 cm en zout royaal. Snij de paprika in grove stukken, snij de pepers in ringen van 1 cm en pel, plet en hak de knoflook fijn. Zet apart. Schil de aardappels en snij in kubussen van 1 cm. Zet apart. Pluk de basilicum van de steeltjes en zet apart.
  • Zet een stoofpot met een flinke laag olijfolie op het vuur. Bak de aubergine, aardappel en paprika in batches tot ze geslonken zijn en geuren. Laat uitlekken en zet apart.
  • Verhit opnieuw een dikke laag olijfolie in de stoofpot en fruit hier de knoflook en peper in. Voeg vervolgens de aubergine, aardappel en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten, totdat je merkt dat de groenten bijna aanbranden.
  • Voeg vervolgens de tomaten en basilicum toe, stoof totdat de tomaat een saus vormt.
  • Maak op smaak met peper en zout en eventueel balsamico azijn. Serveer op kamertemperatuur.

Nutrition

Serving: 300gSodium: 17mgCalcium: 71mgVitamin C: 206mgVitamin A: 2475IUSugar: 13gFiber: 9gPotassium: 1028mgCalories: 108kcalMonounsaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gSaturated Fat: 1gFat: 1gProtein: 5gCarbohydrates: 24gIron: 2mg
Trefwoord Ciambotta

Andere Recepten