Ga terug Email Link
+ servings
Kikkererwten curry

Indiase kikkererwten curry

Pieter Vliegenthart
Recept voor maakvolle pittige curry met paprika en kikkererwten
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 418 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 800 gram kikkererwten
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 3 stuks rode paprika
  • 2 potjes Madras Indiase kruidenpasta van Patak's
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 200 gram Raita
  • 8 stuks Padums
  • Mangochutney
  • Rijst

Instructies
 

  • Maak de uien, knoflook en gember schoon en hak fijn. Zet apart. Snij de paprika in ruitjes van 2 cm en zet apart.
  • Fruit de ui, knoflook en gember met 2/3 van de curry pasta in een wok totdat het lekker begint te geuren. Voeg vervolgens de paparika toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg tot slot de tomatenblokjes en kikkererwten toe, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
  • Maak ondertussen de raita, padums en rijst klaar.
  • Serveer met witte rijst, padums, mango chutney en raita.

Nutrition

Serving: 650gSodium: 60mgCalcium: 236mgVitamin C: 27mgVitamin A: 362IUSugar: 19gFiber: 18gPotassium: 1128mgCholesterol: 7mgCalories: 418kcalMonounsaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 2gSaturated Fat: 2gFat: 7gProtein: 22gCarbohydrates: 71gIron: 8mg
Trefwoord Curry, Kikkererwt

Andere Recepten