Ga terug Email Link
+ servings
Salade met vijg en blauwe kaas

Salade met blauwe kaas en vijg

Pieter Vliegenthart
Simpele maar smaakvolle salade
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.34 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 237 kcal

RECEPT ingrediënten
 

Voor de salade

  • 150 gram gemengde eikenbladsla
  • 2 vijgen of/en
  • 1 peer
  • 75 gram blauwe kaas naar keuze
  • 50 gram peccannoten

Voor de dressing

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper & zout

Instructies
 

  • Maak de peer & vijgen schoon en snij in kleine stukken. Zet apart.
  • Brokkel de kaas in kleine stukjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Meng de bladsla zonder de overige ingrediënten in een grote kom met de dressing, zodat alle sla bedekt is. Maak op smaak met peper en zout.
  • Garneer de salade met kaas, noten, vijg en peer. Eventueel een streep ingekookte balsamico azijn.

Nutrition

Serving: 100gSodium: 273mgCalcium: 126mgVitamin C: 11mgVitamin A: 623IUSugar: 10gFiber: 3gPotassium: 278mgCholesterol: 14mgCalories: 237kcalMonounsaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 3gSaturated Fat: 5gFat: 18gProtein: 6gCarbohydrates: 16gIron: 1mg
Trefwoord salade

Andere Recepten