Ga terug Email Link
+ servings
Spinazietaart met feta

Spinazietaart met feta & honing

Pieter Vliegenthart
Smaakvolle spinazietaart met korst van honing
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen
calorieën 1091 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gram spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram feta
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 pakje bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel en snipper de ui en de koflook. Zet apart.
  • Smelt een flinke klont boter in een pan en stoof de uien en knoflook hierin.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Laat het spinazie mengsel uitlekken in een vergiet en laat afkoelen. Dit afkoelen is belangrijk daar het vocht onttrekt aan de spinazie en voor een droge taart zorgt.
  • Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik er gaatjes in.
  • Doe de spinazie in een kom en voeg 5/6 van de eieren en de feta toe. eng goed en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Stort dit mengsel in het beklede taartblik en vouw het overtollige bladerdeeg over het spinzaiemengsel heen.
  • Meng het overgebleven ei met de honing en lak de taart af.
  • Bak voor ten minste 50 minuten. Serveer met een frisse salade.

Nutrition

Serving: 500gCalories: 1091kcalCarbohydrates: 79gProtein: 35gFat: 72gSaturated Fat: 27gPolyunsaturated Fat: 8gMonounsaturated Fat: 33gTrans Fat: 1gCholesterol: 323mgSodium: 1497mgPotassium: 1149mgFiber: 6gSugar: 16gVitamin A: 14794IUVitamin C: 47mgCalcium: 645mgIron: 9mg
Trefwoord Spinazietaart

Andere Recepten