Ga terug Email Link
+ servings
Gegrilde witlof met uiencompote en burrata

Gegrilde witlof met uiencompote en burrata

Pieter Vliegenthart
Smakelijk en verfijnd voorgerecht met witlof en burrata.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Eetclub
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 102 kcal

RECEPT ingrediënten
 

Voor de uiencompote

  • 1 kilo ui
  • 100 gram suiker
  • 100 milliliter water
  • 10 takjes tijm

Voor de witlof

  • 4 stronken fijne witlof
  • 1 bol burrata
  • 4 eetlepels uiencompote
  • 1 eetlepel tijm

Instructies
 

Voor de uiencompote

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de uien en snij in ringen. Rits de tijm van de takjes. Verdeel de uien en tijm over een ingevette bakplaat.
  • Rooster de uien in 30 tot 45 minuten in de oven tot ze karameliseren.
  • Doe het uienmengsel vervolgens in een pan samen met de suiker en het water. Maak op smaak met peper en zout en kook in tot een mooie compote. Koel terug en zet apart.

Voor de witlof

  • Snij de witlof stronkjes door de helft. Bestrijk de platte kanten van de witlof met olijfolie.
  • Verwarm een koekepan en rooster de witlof in 10 minuten op laag vuur tot ze mooi verkleurd. Zet apart.
  • Voor het opdienen de witlof in de oven regenereren. Afmaken met gescheurde burrata en uiencompote.

Nutrition

Serving: 250gSodium: 2mgCalcium: 20mgVitamin C: 7mgVitamin A: 225IUSugar: 25gFiber: 1gPotassium: 30mgCholesterol: 1mgCalories: 102kcalMonounsaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gSaturated Fat: 1gFat: 1gProtein: 1gCarbohydrates: 26gIron: 1mg
Trefwoord Burrata, Witlof

Andere Recepten