200grampikante hummusKant en klaar of zelfgemaakt.
Voor de dressing
1citroen
4eetlepelsolijfolie
2teentjesknoflook
1theelepelpeper
1theelepelzout
Instructies
Voor de cous cous salade
Wel de rozijnen in kokend water en laat zacht worden. Zet apart.
Stoom de cous cous volgens de verpakking of volgens dit recept.
Verkruimel de feta, snij de munt, koriander en amandelen fijn. Rol de granaatappel over het aanrecht, halveer en sla de pitjes uit beide helften met een lepel. Kijk uit voor het sap. Verwijder de witte vliesjes. Zet alles apart.
Meng de cous cous met alle ingredienten. Hou van alles wat apart voor de garnering.
Voor de dressing
Pers het sap uit de citroen, pers de teentjes knoflook en meng met de olijfolie, het citroensap en peper en zout.
Maak de cous cous salade op smaak met de dressing.
Voor de falafal
Bereid de falafal volgens de instructie op de verpakking.
Verdeel de cous cous salade over de borden, garneer met feta, korander , granaatappel en amandelen en serveer met de falafal en pikante hummus.