Ga terug Email Link
+ servings
Pittige tagliatelle met saffraan en krokante sjalotes

Pittige tagliatelle met saffraan

Pieter Vliegenthart
Fusion recept voor pittige tagliatelle met krokante sjalotten. Een heerlijk Ottolenghi recept.
Complexiteit: Medium
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4
calorieën 736 kcal

RECEPT ingrediënten
 

Voor de ingelegde chilipepers

  • 30 gram groene chilipepers
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 0,5 theelepel zout

Voor de krokante sjalotjes

  • 150 gram sjalotten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 0,25 theelepel zout
  • 1 theelepel Aleppo pepper of pul biber

Voor de pasta

  • 400 gram tagliatelle
  • 3 tenen knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • 0,25 theelepel saffraan
  • 10 gram peterselie
  • 60 gram parmezaan
  • 120 gram ricotta
  • 3 eetlepels kokend water

Instructies
 

Ingelegde groene chilipepers

  • Snij de chilipepers in dunne ringen.
  • Meng de azijn met het zout en de suiker, en voeg alles goed gemengd is de chilipeper toe. Zet apart.

Krokante sjalot

  • Doe het komijnzaad, korianderzaad, zout en Aleppo peper in eenvijzel en maal fijn.
  • Snij de sjalotten op een snijmachine, mandoline of met een scherp mes in dunne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg als de olie heet is de sjalotten, het specerijen mengsel en de ahornsiroop toe.
  • Bak gedurende 7 minuten op hoog vuur. Zorg er met een spatel voor dat de ringen niet aan elkaar kleven.
  • Na 7 minuten draai je het vuur laag en bak je de ringen nog 6 minuten totdat ze diep bruin en gekaremeliseerd zijn.
  • Haal de sjalotten uit de pan, trek ze uitelkaar met 2 vorken en laat afkoelen op een keukenpapiertje. De ringen worden door de ahornsiroop vanzelf krokant.

Saffraan tagliatelle

  • Meng het kokend water met de saffraan draadjes en laat minstens 20 minuten trekken.
  • Rasp de parmezaan en zet apart. Snij de peterselie fijn.
  • Zet een grote pan met gezout water op. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
  • Zet voor de pastasaus de olijfolie met de knoflook en het zout op in een sauteerpan. Gaar de knoflook op halfhoog vuur voor 2 minuten.
  • Giet de pasta af als hij al dente is. Vang het kookvocht op.
  • Voeg vervolgens de pasta, de geweekte saffraan en enkele eetlepels van het kookvocht toe aan de knoflook-olie. Voeg vervolgens, op halfhoog vuur, gefaseerd de kaas toe.
  • Schep de pasta op een bord. Schep er bergjes ricotto op. Maak af met chilipeper, krokante ui en peterselie.

Nutrition

Serving: 200gSodium: 764mgCalcium: 315mgVitamin C: 8mgVitamin A: 679IUSugar: 12gFiber: 5gPotassium: 480mgCholesterol: 110mgCalories: 736kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 9gFat: 32gProtein: 24gCarbohydrates: 88gIron: 3mg
Trefwoord Ottolenghi, pasta, Tagliatelle

Andere Recepten