Ga terug Email Link
+ servings
uien soep

Franse uiensoep

Pieter Vliegenthart
Klassieke Franse uiensoep met gegratineerde kaas
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.6 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
calorieën 384 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 600 gram uien
  • 1 liter vleesbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 stokbrood
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de uien in dunne ringen.
  • Verhit in een grote soeppan de boter. Voeg de uien en tijm toe. Bak de uien in 15 minuten gaar, totdat de uien gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de bloem toe aan de ui en bak 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe. Laat 30 minuten koken.
  • Snij het stokbrood in plakken en rasp de kaas. Verdeel geraspte kaas over de stokbroodjes. Doe ze vlak voordat de soep klaar is onder een hete gril. Binnen 2 minuten zijn de stokbroodjes gegratineerd.
  • Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met gegratineerde kaas stokbrood.

Nutrition

Serving: 400gSodium: 1558mgCalcium: 287mgVitamin C: 13mgVitamin A: 897IUSugar: 10gFiber: 5gPotassium: 339mgCholesterol: 28mgCalories: 384kcalSaturated Fat: 6gFat: 15gProtein: 14gCarbohydrates: 50gIron: 3mg
Trefwoord Uiensoep

Andere Recepten