Rode bietenijs met kappertjes

Rode bieten ijs

Rode bietenijs met kappertjes

Pieter Vliegenthart
Leuk tussengerecht, een ware smaakexplosie!
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Eetclub
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 ijsmachine
  • 1 slowjuicer optioneel

RECEPT ingrediƫnten
 

Geen slowjuicer?

  • 250 ml groentesap rode biet als je geen slowjuicer hebt

Zelf sap maken

  • 200 gram rode biet
  • 1 appel
  • 1 limoen

Garnering

  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel kapper appels
  • 1 eetlepel dragon / kervel / peterselie

Instructies
 

  • Als je zelf het sap maakt: doe de biet, appel en limoen zonder schil in de slowjuicer en maak er sap van.
  • Doe het sap (zelf gemaakt of kant en klaar) in de ijsmachine en draai tot sorbet in ongeveer 40 minuten.
  • Serveer direct uit de ijsmachine en garneer met kappertjes, gehalveerde kapper appels en groene kruiden.

Nutrition

Serving: 80g
Trefwoord ijs, rode biet, spoom
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Eetclub

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept