Gegrilde witlof met uiencompote en burrata

Gegrilde witlof met uiencompote en burrata
Smakelijk en verfijnd voorgerecht met witlof en burrata.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Eetclub
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 102 kcal
RECEPT ingrediënten
Voor de uiencompote
- 1 kilo ui
- 100 gram suiker
- 100 milliliter water
- 10 takjes tijm
Voor de witlof
- 4 stronken fijne witlof
- 1 bol burrata
- 4 eetlepels uiencompote
- 1 eetlepel tijm
Instructies
Voor de uiencompote
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de uien en snij in ringen. Rits de tijm van de takjes. Verdeel de uien en tijm over een ingevette bakplaat.
- Rooster de uien in 30 tot 45 minuten in de oven tot ze karameliseren.
- Doe het uienmengsel vervolgens in een pan samen met de suiker en het water. Maak op smaak met peper en zout en kook in tot een mooie compote. Koel terug en zet apart.
Voor de witlof
- Snij de witlof stronkjes door de helft. Bestrijk de platte kanten van de witlof met olijfolie.
- Verwarm een koekepan en rooster de witlof in 10 minuten op laag vuur tot ze mooi verkleurd. Zet apart.
- Voor het opdienen de witlof in de oven regenereren. Afmaken met gescheurde burrata en uiencompote.
Nutrition
Serving: 250gSodium: 2mgCalcium: 20mgVitamin C: 7mgVitamin A: 225IUSugar: 25gFiber: 1gPotassium: 30mgCholesterol: 1mgCalories: 102kcalMonounsaturated Fat: 1gPolyunsaturated Fat: 1gSaturated Fat: 1gFat: 1gProtein: 1gCarbohydrates: 26gIron: 1mg
Trefwoord Burrata, Witlof
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Eetclub
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.