Traditionele Franse uiensoep

uien soep

Franse uiensoep

Pieter Vliegenthart
Klassieke Franse uiensoep met gegratineerde kaas
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
calorieën 384 kcal

Ingrediënten
  

  • 600 gram uien
  • 1 liter vleesbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 5 takjes tijm
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 stokbrood
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de uien in dunne ringen.
  • Verhit in een grote soeppan de boter. Voeg de uien en tijm toe. Bak de uien in 15 minuten gaar, totdat de uien gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de bloem toe aan de ui en bak 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe. Laat 30 minuten koken.
  • Snij het stokbrood in plakken en rasp de kaas. Verdeel geraspte kaas over de stokbroodjes. Doe ze vlak voordat de soep klaar is onder een hete gril. Binnen 2 minuten zijn de stokbroodjes gegratineerd.
  • Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met gegratineerde kaas stokbrood.

Nutrition

Serving: 400gCalories: 384kcalCarbohydrates: 50gProtein: 14gFat: 15gSaturated Fat: 6gCholesterol: 28mgSodium: 1558mgPotassium: 339mgFiber: 5gSugar: 10gVitamin A: 897IUVitamin C: 13mgCalcium: 287mgIron: 3mg
Trefwoord Uiensoep

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept