Traditionele Franse uiensoep
Franse uiensoep
Pieter VliegenthartKlassieke Franse uiensoep met gegratineerde kaas
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 personen
calorieën 384 kcal
RECEPT ingrediënten
- 600 gram uien
- 1 liter vleesbouillon
- 2 blaadjes laurier
- 5 takjes tijm
- 50 gram boter
- 1 eetlepel bloem
- 1 stokbrood
- 100 gram geraspte kaas
- peper
- zout
Instructies
- Snij de uien in dunne ringen.
- Verhit in een grote soeppan de boter. Voeg de uien en tijm toe. Bak de uien in 15 minuten gaar, totdat de uien gekarameliseerd zijn.
- Voeg de bloem toe aan de ui en bak 2 minuten.
- Voeg vervolgens de bouillon en laurier toe. Laat 30 minuten koken.
- Snij het stokbrood in plakken en rasp de kaas. Verdeel geraspte kaas over de stokbroodjes. Doe ze vlak voordat de soep klaar is onder een hete gril. Binnen 2 minuten zijn de stokbroodjes gegratineerd.
- Maak de soep op smaak met peper en zout en serveer met gegratineerde kaas stokbrood.
Nutrition
Serving: 400gSodium: 1558mgCalcium: 287mgVitamin C: 13mgVitamin A: 897IUSugar: 10gFiber: 5gPotassium: 339mgCholesterol: 28mgCalories: 384kcalSaturated Fat: 6gFat: 15gProtein: 14gCarbohydrates: 50gIron: 3mg
Trefwoord Uiensoep
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.