Burrata met gegrilde druiven

Gegrilde druiven

Burrata met gegrilde druiven

Pieter Vliegenthart
Makkelijk & smakelijk recept voor een voorgerecht van Ottolenghi met gegrilde druiven en burrata.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal

Equipment

  • Grilpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram rode druiven
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 bollen burrata
  • 20 gram verse basilicum
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pers de knoflook. Meng met het venkelzaad, de azijn, de olie en suiker en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de druiven met de dressing. Laat in een schaal enkele uren marineren. Als alternatief kun je de druiven met de dressing vacumeren met een vacumeermachine of kidde met lachgas.
  • Haal de druiven uit de dressing en rijg steeds 5 druiven op een prikker. Bewaar de dressing en zet apart.
  • Verhit een grilpan op hoog vuur en gril de druif spiesjes in 2 minuten gaar.
  • Verdeel de gescheurde burrata met 2 druivenspiesjes per persoon op een bord. Maak af met de dressing, basilicum en zout.

Nutrition

Serving: 150gCalories: 175kcalCarbohydrates: 20gProtein: 1gFat: 11gSaturated Fat: 2gCholesterol: 1mgSodium: 4mgPotassium: 234mgFiber: 1gSugar: 17gVitamin A: 335IUVitamin C: 5mgCalcium: 37mgIron: 1mg
Trefwoord Gegrilde druiven

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept