Burrata met gegrilde druiven
Burrata met gegrilde druiven
Pieter VliegenthartMakkelijk & smakelijk recept voor een voorgerecht van Ottolenghi met gegrilde druiven en burrata.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.02 van 76 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal
Equipment
- Grilpan
RECEPT ingrediënten
- 400 gram rode druiven
- 2 eetlepels appelazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels venkelzaad
- 2 bollen burrata
- 20 gram verse basilicum
- 1 theelepel suiker
- peper
- zout
Instructies
- Pers de knoflook. Meng met het venkelzaad, de azijn, de olie en suiker en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de druiven met de dressing. Laat in een schaal enkele uren marineren. Als alternatief kun je de druiven met de dressing vacumeren met een vacumeermachine of kidde met lachgas.
- Haal de druiven uit de dressing en rijg steeds 5 druiven op een prikker. Bewaar de dressing en zet apart.
- Verhit een grilpan op hoog vuur en gril de druif spiesjes in 2 minuten gaar.
- Verdeel de gescheurde burrata met 2 druivenspiesjes per persoon op een bord. Maak af met de dressing, basilicum en zout.
Nutrition
Serving: 150gSodium: 4mgCalcium: 37mgVitamin C: 5mgVitamin A: 335IUSugar: 17gFiber: 1gPotassium: 234mgCholesterol: 1mgCalories: 175kcalSaturated Fat: 2gFat: 11gProtein: 1gCarbohydrates: 20gIron: 1mg
Trefwoord Gegrilde druiven
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Weekend
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.