Taco's met oesterzwammen

Taco's met oesterzwammen

Pieter Vliegenthart
Ottolenghi's recept voor vegatarische taco's met oesterzwammen en smaakvolle garneringen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
calorie├źn 763 kcal

Equipment

  • Mandoline of snijmachine
  • Keukenmachine
  • Vijzel

Ingredi├źnten
  

Chili olie

  • 150 milliliter olijfolie
  • 4 cascabel chilipepers
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 0,5 theelepel pimentkorrels

Oesterzwammen

  • 700 gram oesterzwammen
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel ahornsiroop
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 limoenen
  • zout

Ingelegde uien

  • 1 rode ui
  • 2 sinasappels
  • 5 gram gedroogde hibiscusbloemen
  • 60 milliliter wittewijnazijn
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 10 piment korrels

Avocadocrema

  • 1 avocado
  • 90 gram kokosroom
  • 10 gram koriander

Ingelegde koolrabi

  • 1 koolrabi
  • 1,5 eetlepel limoensap

Taco's

  • 8 stuk mais tortilla La Morena tortilla's zijn authentiek en verkrijgbaar bij de (grotere) supermarkt.

Instructies
 

Chili Olie

  • Maal de cascabel chilipepers, pimentkorrels en komijnzaad fijn in een vijzel. Gebruik wat zout als natuurlijke molensteentjes voor een fijner resultaat. Als je nog andere gedroogde pepers hebt liggen, voeg gerust toe.
  • Voeg de olijfolie toe en roer goed door. Schenk de helft van de olie door een zeef en hou appart. Doe de rest van de olie in een potje en gebruik als chiliolie.

Oesterzwammen

  • Scheur de oesterzwammen in repen en pers de teentjes knoflook.
  • Meng de oesterzwammen in een grote schaal met de knoflook, ahornsiroop, sojasaus en de appart gehouden gezeefde chiliolie.
  • Verdeel de oesterzwammen over twee met bakpapier bekleden bakplaten en rooster ze op 200 graden in 20 minuten, totdat ze bruin en knapperig zijn. Vlak voor opdienen de oesterzwammen nog 8 minuten afbakken op 200 graden.

Ingelegde uien

  • Schaaf met een zesteur of rasp de schil van de sinasappels. Pers de het sap uit de sinasappels.
  • Snij de rode ui op een snijmachine of mandoline in zeer dunne plakjes van ongeveer 1 mm
  • Meng het sinasappelsap, de zest, de pimentkorrels, de hibiscus, de wittewijnazijn en de suiker in een kom en voeg als alles goed gemengd is de ui toe.

Avocado crema

  • Hak de koriander grof en maak de avocado schoon.
  • Draai in een keukenmachine de avocado met de koriander en kokosroom tot een gladde creme. Voeg eventueel wat citroensap toe als conservator.

Ingelegde koolrabi

  • Maak de koolrabi schoon en snij in lucifers
  • Meng de koolrabi met het limoensap

Taco's

  • Verwarm de tortilla's volgens de instrcuties op de verpakking.
  • Serveer de taco's met de oesterzwammen, partjes limoen, avocado crema, ingelegde ui & koolrabi en chiliolie.

Nutrition

Serving: 700gCalories: 763kcalCarbohydrates: 65gProtein: 14gFat: 55gSaturated Fat: 14gSodium: 828mgPotassium: 1568mgFiber: 16gSugar: 18gVitamin A: 525IUVitamin C: 79mgCalcium: 135mgIron: 5mg
Trefwoord Taco's

Andere Recepten