Spinazietaart met feta & honing
Pieter VliegenthartSmaakvolle spinazietaart met korst van honing
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen
calorieën 1091 kcal
RECEPT ingrediënten
- 600 gram spinazie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 350 gram feta
- 6 eieren
- 2 eetlepels honing
- 1 pakje bladerdeeg
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel en snipper de ui en de koflook. Zet apart.
- Smelt een flinke klont boter in een pan en stoof de uien en knoflook hierin.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken.
- Laat het spinazie mengsel uitlekken in een vergiet en laat afkoelen. Dit afkoelen is belangrijk daar het vocht onttrekt aan de spinazie en voor een droge taart zorgt.
- Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik er gaatjes in.
- Doe de spinazie in een kom en voeg 5/6 van de eieren en de feta toe. eng goed en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Stort dit mengsel in het beklede taartblik en vouw het overtollige bladerdeeg over het spinzaiemengsel heen.
- Meng het overgebleven ei met de honing en lak de taart af.
- Bak voor ten minste 50 minuten. Serveer met een frisse salade.
Nutrition
Serving: 500gSodium: 1497mgCalcium: 645mgVitamin C: 47mgVitamin A: 14794IUSugar: 16gFiber: 6gPotassium: 1149mgCholesterol: 323mgCalories: 1091kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 33gPolyunsaturated Fat: 8gSaturated Fat: 27gFat: 72gProtein: 35gCarbohydrates: 79gIron: 9mg
Trefwoord Spinazietaart
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks