Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas

Pieter Vliegenthart
Verassende variant op een klassieker met ananas.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorie├źn 890 kcal

Ingredi├źnten
  

  • 850 gram kruiden zuurkool
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 300 gram spek
  • 2 rookworsten
  • 2 eetlepels boter
  • 400 gram ananas uit blik
  • Naar smaak Dijon mosterd

Instructies
 

  • Schil de aardappellen, snij in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
  • Snij de ananas in kleine partjes en zet apart.
  • Verwarm ondertussen de zuurkool op de aardappels voor 15 minuten.
  • Bak het spek uit en zet apart (inclusief vet).
  • Bereid de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking, zet apart en hou warm.
  • Giet de aardappels af en stamp fijn. Meng de zuurkool, het spek + vet, boter en ananas door de stamppot. Serveer met rookworst en mosterd.

Nutrition

Serving: 750gCalories: 890kcalCarbohydrates: 29gProtein: 7gFat: 84gSaturated Fat: 33gPolyunsaturated Fat: 9gMonounsaturated Fat: 38gCholesterol: 96mgSodium: 439mgPotassium: 559mgFiber: 7gSugar: 21gVitamin A: 271IUVitamin C: 87mgCalcium: 112mgIron: 2mg
Trefwoord stamppot, Zuurkool

Andere Recepten