Andijviestamppot

Rauwe andijvie stamppot met kaas en spek

Pieter Vliegenthart
Super Hollands recept voor knapperige andijvie stamppot
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen

RECEPT ingrediƫnten
 

  • 1300 gram kruimige aardappel
  • 800 gram andijvie
  • 200 gram jong belegen kaas
  • 300 gram spek
  • 20 gram boter
  • eventueel volle melk
  • eventueel jus
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
  • Kook de aardappels in een klein laagje gezout water gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  • Snijd de kaas ondertussen in kleine blokjes (5mm) en bak het spek uit.
  • Giet de aardappels af. Voeg de andijvie toe aan de aardappels, giet het bakvet van de spekjes erbij en stamp. Voeg als laatst de spekjes en de kaas toe.
  • Wil je het gerecht nog een keer opwarmen? Bewaar dan een deel van de rauwe andijvie en voeg die de volgende keer toe zodat je ook dan nog een bite hebt in de stamppot.
Trefwoord stamppot
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten