Spinazietaart met feta

Spinazietaart met feta & honing

Pieter Vliegenthart
Smaakvolle spinazietaart met korst van honing
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Grieks
Porties 4 personen
calorieën 1091 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 600 gram spinazie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 gram feta
  • 6 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 pakje bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel en snipper de ui en de koflook. Zet apart.
  • Smelt een flinke klont boter in een pan en stoof de uien en knoflook hierin.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Laat het spinazie mengsel uitlekken in een vergiet en laat afkoelen. Dit afkoelen is belangrijk daar het vocht onttrekt aan de spinazie en voor een droge taart zorgt.
  • Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met bladerdeeg. Prik er gaatjes in.
  • Doe de spinazie in een kom en voeg 5/6 van de eieren en de feta toe. eng goed en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Stort dit mengsel in het beklede taartblik en vouw het overtollige bladerdeeg over het spinzaiemengsel heen.
  • Meng het overgebleven ei met de honing en lak de taart af.
  • Bak voor ten minste 50 minuten. Serveer met een frisse salade.

Nutrition

Serving: 500gSodium: 1497mgCalcium: 645mgVitamin C: 47mgVitamin A: 14794IUSugar: 16gFiber: 6gPotassium: 1149mgCholesterol: 323mgCalories: 1091kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 33gPolyunsaturated Fat: 8gSaturated Fat: 27gFat: 72gProtein: 35gCarbohydrates: 79gIron: 9mg
Trefwoord Spinazietaart
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten