Koude zoet-pittige boekweit noedels
Pieter VliegenthartRecept voor Chinese boekweitnoedels
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 4 personen
calorieën 379 kcal
RECEPT ingrediënten
- 200 gram boekweitnoedels
- 150 gram gekiemde bonen
- 2 eetlepels lichte sojasaus
- 2 theelepels chinkiangazijn
- 2 eetlepels sesampasta
- 3 theelepels suiker
- 2 theelepels knoflook
- 0,5 theelepel sichuanpeper
- 4 eetlepels chiliolie
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel sesamzaad
Instructies
- Hak de knoflook fijn. Zet apart.
- Blancheer de kiemgroenten 1 minuut. Giet af en zet apart.
- Kook de noedels volgens de verpakking.
- Meng alle overige ingrediënten tot een egale marinade.
- Laat de noedels afkoelen en maak de noedels vlak voor opdienen aan met de marinade.
Nutrition
Serving: 100gSodium: 904mgCalcium: 43mgVitamin C: 6mgVitamin A: 13IUSugar: 5gFiber: 1gPotassium: 244mgCalories: 379kcalMonounsaturated Fat: 12gPolyunsaturated Fat: 4gSaturated Fat: 3gFat: 20gProtein: 11gCarbohydrates: 45gIron: 2mg
Trefwoord Chinees, Noedels, wok
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks