Gegrilde druiven

Burrata met gegrilde druiven

Pieter Vliegenthart
Makkelijk & smakelijk recept voor een voorgerecht van Ottolenghi met gegrilde druiven en burrata.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.11 van 46 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 175 kcal

Equipment

  • Grilpan

RECEPT ingrediënten
 

  • 400 gram rode druiven
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 2 bollen burrata
  • 20 gram verse basilicum
  • 1 theelepel suiker
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Pers de knoflook. Meng met het venkelzaad, de azijn, de olie en suiker en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de druiven met de dressing. Laat in een schaal enkele uren marineren. Als alternatief kun je de druiven met de dressing vacumeren met een vacumeermachine of kidde met lachgas.
  • Haal de druiven uit de dressing en rijg steeds 5 druiven op een prikker. Bewaar de dressing en zet apart.
  • Verhit een grilpan op hoog vuur en gril de druif spiesjes in 2 minuten gaar.
  • Verdeel de gescheurde burrata met 2 druivenspiesjes per persoon op een bord. Maak af met de dressing, basilicum en zout.

Nutrition

Serving: 150gSodium: 4mgCalcium: 37mgVitamin C: 5mgVitamin A: 335IUSugar: 17gFiber: 1gPotassium: 234mgCholesterol: 1mgCalories: 175kcalSaturated Fat: 2gFat: 11gProtein: 1gCarbohydrates: 20gIron: 1mg
Trefwoord Gegrilde druiven
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Weekend

Andere Recepten