Perfecte rijst

Zo maak je de perfecte rijst

Pieter Vliegenthart
Met dit super simpele recept maak je altijd de perfecte rijst
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 20 min
Rusten 10 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees, Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 365 kcal

Ingrediënten
  

  • 300 gram rijst
  • 600 gram water, (kokos)melk of bouilon Een mix van vloeistoffen kan ook
  • Zout

Instructies
 

  • Doe de rijst in een pan waar een deksel op kan
  • Maak de rijst op smaak met zout en andere kruiden naar smaak
  • Voeg het koude water, de koude (kokos)melk of de koude bouilon toe (een mix kan ook) aan de rijst
  • Breng aan de kook met de deksel op de pan
  • Zodra de vloeistof kookt draai je het vuur terug zodat het nét aan kookt
  • Laat op laag vuur in 20 minuten droogkoken. Verwijder de deksel niet van de pan en roer niet.
  • Haal de rijst van het vuur zonder het deksel van de pan te halen en laat nog 10 minuten nastomen.

Nutrition

Serving: 75gCalories: 365kcalCarbohydrates: 67gProtein: 10gFat: 5gSaturated Fat: 3gCholesterol: 15mgSodium: 68mgPotassium: 284mgFiber: 1gSugar: 8gVitamin A: 243IUCalcium: 191mgIron: 1mg
Trefwoord Rijst

Andere Recepten