Random Recept

Geen inspiratie om te besluiten wat je vanavond gaat koken? Of kom je er niet uit met je eetdate? Geen probleem, gebruik de random recepten generator!

Koriander chutney

Koriander chutney

Pieter Vliegenthart
Smaakvolle chutney die gebruikt kan worden als dip bij chapati's of naan, maar ook als smaakmaker bij andere Indiaase gerechten. Dankzij de blender zo klaar.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegatarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 150 gram
calorie├źn 3 kcal

Equipment

  • Blender

Ingredi├źnten
  

  • 100 gram koriander
  • 60 gram pinda's
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels suiker
  • 0,25 theelepel kurkuma
  • 3 stuks groene chilipeper Naar keus met of zonder zaadlijn (met is beter)

Instructies
 

  • Hak de peper en koriander in grove stukken, zodat het makkelijk in de blender kan.
  • Voeg de gehakte koriander, peper, pinda's, citroensap, zout, suiker en kurkuma toe aan de blender.
  • Blend tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel olie (dikker) of water (dunner) toe aan het mengsel.
  • Maak op smaak totdat de chutney perfect in balans is tussen zoet, zuur, zout en pittig.

Notities

Nutrition

Serving: 150gCalories: 3kcalCarbohydrates: 1gProtein: 1gFat: 1gSaturated Fat: 1gSodium: 16mgPotassium: 7mgFiber: 1gSugar: 1gVitamin A: 45IUVitamin C: 1mgCalcium: 1mgIron: 1mg

Andere Recepten