SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

Spaghetti alla puttanesca

Pieter Vliegenthart
Authentieke pasta alla puttanesca met ansjovis, kappertjes en olijven.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis

Klik op de sterren om te stemmen!

4.50 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 643 kcal

Equipment

  • Sauté pan

RECEPT ingrediënten
 

  • 400 gram spaghetti
  • 16 ansjovis filets
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 spaanse peper
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 200 gram kalamata olijven
  • 800 gram goede kwaliteit gepelde tomaten
  • 100 gram Parmigiano Reggiano
  • peper
  • zout
  • verse peterselie

Instructies
 

  • Zet een grote pan met gezout water op voor de pasta.
  • Snij de ansjovis filets in kleine stukjes, ontpit en snij de olijven , snipper de sjalot, knoflook en spaanse peper en zet de kappertjes en gepureerde tomaten klaar.
  • Verhit in een sautépan wat olijfolie en bak de ansjovis filet. Voeg vervolgens de knoflook, sjalot, spaanse peper, kappertjes en olijven aan de pan toe. Bak gedurende 5 minuten. Zodra de Maillardreactie heeft plaatsgevonden voeg je de gepureerde tomaten toe.
  • Laat de saus gedurende ten minste 20 minuten stoven, zodat de smaken een mooi geheel vormen.
  • Kook de pasta volgens de verpakking el dente. Let op, gebruik geen olijfolie. Eén minuut voordat de pasta gaar is, giet je deze af en voeg je de pasta toe aan de saus. Kook nog 1 minuut zodat de saus mooi hecht aan de speghetti.
  • Serveer met verse peterselie en kaas.

Nutrition

Serving: 700gSodium: 1689mgCalcium: 445mgVitamin C: 36mgVitamin A: 948IUSugar: 14gFiber: 9gPotassium: 997mgCholesterol: 27mgCalories: 643kcalSaturated Fat: 6gFat: 17gProtein: 30gCarbohydrates: 96gIron: 5mg
Trefwoord Spaghetti alla puttanesca

Andere Recepten