Koude noedels

Koude zoet-pittige boekweit noedels

Pieter Vliegenthart
Recept voor Chinese boekweitnoedels
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.50 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 4 personen
calorieën 379 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 200 gram boekweitnoedels
  • 150 gram gekiemde bonen
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 theelepels chinkiangazijn
  • 2 eetlepels sesampasta
  • 3 theelepels suiker
  • 2 theelepels knoflook
  • 0,5 theelepel sichuanpeper
  • 4 eetlepels chiliolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaad

Instructies
 

  • Hak de knoflook fijn. Zet apart.
  • Blancheer de kiemgroenten 1 minuut. Giet af en zet apart.
  • Kook de noedels volgens de verpakking.
  • Meng alle overige ingrediënten tot een egale marinade.
  • Laat de noedels afkoelen en maak de noedels vlak voor opdienen aan met de marinade.

Nutrition

Serving: 100gSodium: 904mgCalcium: 43mgVitamin C: 6mgVitamin A: 13IUSugar: 5gFiber: 1gPotassium: 244mgCalories: 379kcalMonounsaturated Fat: 12gPolyunsaturated Fat: 4gSaturated Fat: 3gFat: 20gProtein: 11gCarbohydrates: 45gIron: 2mg
Trefwoord Chinees, Noedels, wok
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten