Zuurkool stamppot

Zuurkool met ananas
Zuurkool met ananas

Zuurkool met ananas

Pieter Vliegenthart
Verassende variant op een klassieker met ananas.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorieën 890 kcal

Ingrediënten
  

  • 850 gram kruiden zuurkool
  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • 300 gram spek
  • 2 rookworsten
  • 2 eetlepels boter
  • 400 gram ananas uit blik
  • Naar smaak Dijon mosterd

Instructies
 

  • Schil de aardappellen, snij in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
  • Snij de ananas in kleine partjes en zet apart.
  • Verwarm ondertussen de zuurkool op de aardappels voor 15 minuten.
  • Bak het spek uit en zet apart (inclusief vet).
  • Bereid de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking, zet apart en hou warm.
  • Giet de aardappels af en stamp fijn. Meng de zuurkool, het spek + vet, boter en ananas door de stamppot. Serveer met rookworst en mosterd.

Nutrition

Serving: 750gCalories: 890kcalCarbohydrates: 29gProtein: 7gFat: 84gSaturated Fat: 33gPolyunsaturated Fat: 9gMonounsaturated Fat: 38gCholesterol: 96mgSodium: 439mgPotassium: 559mgFiber: 7gSugar: 21gVitamin A: 271IUVitamin C: 87mgCalcium: 112mgIron: 2mg
Trefwoord stamppot, Zuurkool

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept