Zuurkool stamppot
Zuurkool met ananas
Pieter VliegenthartVerassende variant op een klassieker met ananas.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees
Klik op de sterren om te stemmen!
4.25 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorieën 890 kcal
RECEPT ingrediënten
- 850 gram kruiden zuurkool
- 1,5 kilo kruimige aardappels
- 300 gram spek
- 2 rookworsten
- 2 eetlepels boter
- 400 gram ananas uit blik
- Naar smaak Dijon mosterd
Instructies
- Schil de aardappellen, snij in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
- Snij de ananas in kleine partjes en zet apart.
- Verwarm ondertussen de zuurkool op de aardappels voor 15 minuten.
- Bak het spek uit en zet apart (inclusief vet).
- Bereid de rookworsten volgens de aanwijzingen op de verpakking, zet apart en hou warm.
- Giet de aardappels af en stamp fijn. Meng de zuurkool, het spek + vet, boter en ananas door de stamppot. Serveer met rookworst en mosterd.
Nutrition
Serving: 750gSodium: 439mgCalcium: 112mgVitamin C: 87mgVitamin A: 271IUSugar: 21gFiber: 7gPotassium: 559mgCholesterol: 96mgCalories: 890kcalMonounsaturated Fat: 38gPolyunsaturated Fat: 9gSaturated Fat: 33gFat: 84gProtein: 7gCarbohydrates: 29gIron: 2mg
Trefwoord stamppot, Zuurkool
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.