Vegetarische Pad Thai

pad thai makkelijk

Snelle vegetarische Pad Thai

Pieter Vliegenthart
Een gezonde en smakelijke Pad Thai op tafel binnen 20 minuten!
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4

RECEPT ingrediënten
 

Voor de saus

  • 4 eetlepel donkere sojasaus
  • 4 eetlepel tamarindepasta
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 2 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepel palmsuiker
  • 1 eetlepel sriracha

Voor de Pad Thai

  • 400 gram rijstnoedels ten minste 5 mm dik, van de Toko
  • 1 hele bloemkool
  • 1 hele brocoli
  • 3 winterpenen
  • 2 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode chilipeper of 3 rawit voor een pittig gerecht
  • 4 eieren
  • 20 gram bieslook
  • 50 gram pinda
  • 2 limoenen

Instructies
 

  • Breng ruim gezout water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en zet vuur uit. Laat 10 minuten wellen en spoel na met koud water.
  • Bak in een koekenpan de eieren als ommelet. Laat afkoelen en snij in dunne reepjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus. Maak op smaak door zoet, pittig, zout en zuur in balans te brengen.
  • Snij hapklare stukken van de broccoli en bloemkool, snij de peen julienne, snipper de sjalot, peper en knoflook. Zet apart.
  • Verhit een wok met pinda olie. Voeg als de wok heet is de sjalot en peper toe. Als deze goed geuren de knoflook en winterpeen. Na nog eens 2 minuten de bloemkool en broccoli. Tot slot de taugé.
  • Als alle ingrediënten beetgaar zijn, afblussen met de saus en de noedels toevoegen. Goed omscheppen tot de saus is opgenomen door de noedels.
  • Garneren met pinda's, bieslook, partjes limoen en gedroogde chilivlokken.

Nutrition

Serving: 600g
Trefwoord Noedels, pad thai, wok
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept