Snelle vegetarische Pad Thai
Een gezonde en smakelijke Pad Thai op tafel binnen 20 minuten!
Klik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
Voor de saus
- 4 eetlepel donkere sojasaus
- 4 eetlepel tamarindepasta
- 2 eetlepel rijstazijn
- 2 eetlepel pindakaas
- 2 eetlepel palmsuiker
- 1 eetlepel sriracha
Voor de Pad Thai
- 400 gram rijstnoedels ten minste 5 mm dik, van de Toko
- 1 hele bloemkool
- 1 hele brocoli
- 3 winterpenen
- 2 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 rode chilipeper of 3 rawit voor een pittig gerecht
- 4 eieren
- 20 gram bieslook
- 50 gram pinda
- 2 limoenen
Instructies
- Breng ruim gezout water aan de kook. Voeg de rijstnoedels toe en zet vuur uit. Laat 10 minuten wellen en spoel na met koud water.
- Bak in een koekenpan de eieren als ommelet. Laat afkoelen en snij in dunne reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de saus. Maak op smaak door zoet, pittig, zout en zuur in balans te brengen.
- Snij hapklare stukken van de broccoli en bloemkool, snij de peen julienne, snipper de sjalot, peper en knoflook. Zet apart.
- Verhit een wok met pinda olie. Voeg als de wok heet is de sjalot en peper toe. Als deze goed geuren de knoflook en winterpeen. Na nog eens 2 minuten de bloemkool en broccoli. Tot slot de taugé.
- Als alle ingrediënten beetgaar zijn, afblussen met de saus en de noedels toevoegen. Goed omscheppen tot de saus is opgenomen door de noedels.
- Garneren met pinda's, bieslook, partjes limoen en gedroogde chilivlokken.
Nutrition
Serving: 600g