Stoofpot rundvlees met bockbier

Stoofpot rundvlees met bockbier

Stoofpot Rundvlees met bockbier

Pieter Vliegenthart
Heerlijke stoofpot van rundvlees met bockbier.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.58 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands
Porties 4 personen
calorieën 919 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 800 gram riblappen
  • 2 uien
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels goed pittige mosterd Dijon mosterd, bijvoorbeeld.
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 330 ml bockbier
  • 500 gram winterpeen
  • 200 gram gedroogde pruimen en abrikozen
  • 250 gram champignons
  • 200 gram peperkoek
  • 300 ml runderbouillon

Instructies
 

  • Bak het rundvlees totdat de maillardreactie heeft plaatsgevonden.
  • Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier en kruidnagel toe en blus af met bier. Voeg net zo lang bouillon toe tot alles onder staat.
  • Laat ten minste 4 uur stoven. Langer is beter. Na 2 uur voeg je de peperkoek toe. Roer totdat de peperkoek is opgelost en laat nog 2 uur stoven.
  • Ongeveer een half uur voor je de stoofpot serveert, de peen en het gedroogde fruit toevoegen.
  • Maak op smaak met peper, zout en mosterd. Als de stoofpot niet de gewenste consistentie heeft, kun je meer peperkoek toevoegen om hem dikker te maken.
  • Serveer met rode kool, stokbrood of friet.

Nutrition

Serving: 700gSodium: 566mgCalcium: 426mgVitamin C: 26mgVitamin A: 21178IUSugar: 14gFiber: 13gPotassium: 1570mgCholesterol: 150mgCalories: 919kcalTrans Fat: 4gMonounsaturated Fat: 28gPolyunsaturated Fat: 3gSaturated Fat: 29gFat: 64gProtein: 40gCarbohydrates: 57gIron: 14mg
Trefwoord Bockbier, Stoofpot
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Weekend

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept