Dit recept komt uit de jaren ’90 van het Allerhande tijdperk. Online nergens meer te vinden, maar omdat het zo makkelijk en lekker is, nog steeds onderdeel van het repetoir van mijn moeder (en mijzelf). 

Sajoer Boontjes met Zoetzuur
Sajoer Boontjes met Zoetzuur

Sajoer Boontjes met Zoetzuur

Pieter Vliegenthart
Een makkelijk en snel recept voor een vegatarische maaltijd. Binnen 20 minuten op tafel!
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 People
calorieën 700 kcal

Equipment

  • Wok
  • Kookpan

Ingrediënten
  

  • 400 gram Mie
  • 350 gram Quorn Stukjes dés glutenvrij
  • 3 pakjes Conimex Boemboe sajoer boontjes
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 eetlepel Sambel Oelek Fairtrade Spice It is erg goed
  • 450 gram Sperziebonen Diepvries kan ook
  • 75 gram Cassave Kroepoek
  • 1 stuk Komkommer
  • 1 stuk Rode Peper
  • 1 eetlepel Suiker
  • 200 ml Natuur Azijn

Instructies
 

  • Snij de komkommer en rode peper in dunne plakjes.
  • Kook 1 deel azijn met 1 deel water en los daar de suiker in op.
  • Haal het azijnmengsel van het vuur en voeg de peper en komkommer toe aan dit mengsel. Laat afkoelen.
  • Maak de spersiebonen schoon wanneer je verse sperziebonen gebruikt.
  • Kook de mie volgens de instructies op de verpakking.
  • Fruit de boemboe aan in wat arachide olie, ongeveer 2 2 minuten.
  • Voeg de diepgevroren of verse sperziebonen toe in de wok en bereid voor ongeveer 3 minuten, totdat de boonjes beetgaar zijn.
  • Voeg nu de quorn toe aan het mengsel en verhit ongeveer 1 minuut. De quorn is al gaar, hij moet enkel warm worden.
  • Blus het mengsel af met de kokosmelk. Breng tegen de kook aan, zodat de saus iets inbind.
  • Giet de mie af in een vergiet en voeg toe aan het mengsel in de wok.
  • Maak het gerecht af met het zoetzuur, serveer met kroepoek en decoreer eventueel met gebakken ui.

Nutrition

Serving: 600gCalories: 700kcalCarbohydrates: 34gProtein: 15gFat: 26gSaturated Fat: 20gSodium: 37mgPotassium: 1001mgFiber: 8gSugar: 18gVitamin A: 2048IUVitamin C: 67mgCalcium: 238mgIron: 7mg

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept