Rode linzen Dahl

Rode Linzen Dahl

Pieter Vliegenthart
Smakelijk vegetarisch recept voor een snelle maaltijd
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen

RECEPT ingrediƫnten
 

  • 300 gram gedroogde rode linzen
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 4 theelepels dahl kruiden
  • 1 theelepel zout
  • 860 ml water
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • olie

Instructies
 

  • Snipper de ui, knoflook en rode peper. Houd apart.
  • Draai de tomatenpuree en tomatenblokjes in de keukenmachine tot een gladde pasta.
  • Fruit in een ruime scheut olie de ui zodat deze karameliseert. Voeg vervolgens de rode peper en tot slot de knoflook toe.
  • Voeg nu de kruidenmix toe en eventueel wat olie.
  • Als de kruidenpasta begint te geuren voeg je de linzen, het water en de tomatenmassa toe.
  • Laat ongeveer 25 minuten zacht koken met een deksel op de pan.
  • Voeg de laatste 10 minuten de kokosmelk toe.
  • Proef, maak op smaak met peper en zout. De linzen moeten nog een bite hebben.
  • Serveer met naan, witte rijst en bijvoorbeeld aloo goobi

Nutrition

Serving: 300g
Trefwoord Dahl, Rijst
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept