Rode Linzen Dahl
Smakelijk vegetarisch recept voor een snelle maaltijd
Klik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediƫnten
- 300 gram gedroogde rode linzen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 1/2 rode peper
- 4 theelepels dahl kruiden
- 1 theelepel zout
- 860 ml water
- 400 ml kokosmelk
- 200 gram tomatenblokjes
- 140 gram tomatenpuree
- olie
Instructies
- Snipper de ui, knoflook en rode peper. Houd apart.
- Draai de tomatenpuree en tomatenblokjes in de keukenmachine tot een gladde pasta.
- Fruit in een ruime scheut olie de ui zodat deze karameliseert. Voeg vervolgens de rode peper en tot slot de knoflook toe.
- Voeg nu de kruidenmix toe en eventueel wat olie.
- Als de kruidenpasta begint te geuren voeg je de linzen, het water en de tomatenmassa toe.
- Laat ongeveer 25 minuten zacht koken met een deksel op de pan.
- Voeg de laatste 10 minuten de kokosmelk toe.
- Proef, maak op smaak met peper en zout. De linzen moeten nog een bite hebben.
- Serveer met naan, witte rijst en bijvoorbeeld aloo goobi
Nutrition
Serving: 300g