Ravioli met venkel en sardines
Voor mij bestaan er twee soorten Italiaanse keuken: de traditionele en de Hollands-Italiaanse keuken. De traditionele Italiaanse keuken kenmerkt zich door klassieke, authentieke recepten, een klein aantal goede ingredienten en geen rare fratsen op je bord (zoals pasta met vis en kaas bijvoorbeeld). De Hollands-Italiaanse keuken heeft geen respect voor deze of andere conventies en is zelden smaakvol (denk aan pasta pesto, pasto rood, en andere vreemde Hollandse combinaties). Er zijn echter een aantal uitzonderingen, en dit is er een: ravioli met ricotta, sardientjes en venkel.
Ondanks de onconventionele combinatie van vis en kaas, werkt dit gerecht toch heel goed. Als je met kant en klaar ravioli werkt, staat dit gerecht ook nog eens binnen 20 minuten op tafel.
Ravioli met venkel en sardines
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
Equipment
- Koekenpak
- Kookpan
RECEPT ingrediënten
- 50 gram pijnboompitten
- 2 knollen venkel
- 2 tenen knoflook
- 500 gram tortelloni ricotta di bufela e limone Van de AH
- 480 gram sardines in olijfolie
- 2 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verhit een koekenpan zonder olijfolie en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
- Maak ondertussen de venkel schoon: verwijder het bittere hart, halveer de venkel en snij julienne. Bewaar de groene bovenkant van de venkel voor garnering.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de venkel 8 minuten op laag vuur.
- Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Giet de sardines af en verdeel in gelijke porties. Leg appart.
- Pers de knoflook en voeg toe aan de venkel. Bak nog 2 minuten mee.
- Giet de pasta af en maak de borden op: eerst de pasta, dan de venkel, dan de sardines, dan garneren met pijnboompitten en eventueel garneren met de groene struikjes venkelkruid.
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.