Ravioli met venkel en sardines

Ravioli met venkel en sardines

Voor mij bestaan er twee soorten Italiaanse keuken: de traditionele en de Hollands-Italiaanse keuken. De traditionele Italiaanse keuken kenmerkt zich door klassieke, authentieke recepten, een klein aantal goede ingredienten en geen rare fratsen op je bord (zoals pasta met vis en kaas bijvoorbeeld). De Hollands-Italiaanse keuken heeft geen respect voor deze of andere conventies en is zelden smaakvol (denk aan pasta pesto, pasto rood, en andere vreemde Hollandse combinaties). Er zijn echter een aantal uitzonderingen, en dit is er een: ravioli met ricotta, sardientjes en venkel. 

Ravioli met sardientjes

Ondanks de onconventionele combinatie van vis en kaas, werkt dit gerecht toch heel goed. Als je met kant en klaar ravioli werkt, staat dit gerecht ook nog eens binnen 20 minuten op tafel. 

Ravioli met sardientjes

Ravioli met venkel en sardines

Pieter Vliegenthart
Dit is zeker geen italiaanse klassieker maar wel een smakelijke en makkelijke hollandse pasta. Binnen 20 minuten op tafel als je met kant en klaar ravioli werkt.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4
calorieën 688 kcal

Equipment

  • Koekenpak
  • Kookpan

RECEPT ingrediënten
 

  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 knollen venkel
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram tortelloni ricotta di bufela e limone Van de AH
  • 480 gram sardines in olijfolie
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan zonder olijfolie en rooster de pijnboompitten in 3 minuten goudbruin.
  • Maak ondertussen de venkel schoon: verwijder het bittere hart, halveer de venkel en snij julienne. Bewaar de groene bovenkant van de venkel voor garnering.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak de venkel 8 minuten op laag vuur.
  • Kook de ravioli volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Giet de sardines af en verdeel in gelijke porties. Leg appart.
  • Pers de knoflook en voeg toe aan de venkel. Bak nog 2 minuten mee.
  • Giet de pasta af en maak de borden op: eerst de pasta, dan de venkel, dan de sardines, dan garneren met pijnboompitten en eventueel garneren met de groene struikjes venkelkruid.

Nutrition

Serving: 600gSodium: 1075mgCalcium: 257mgVitamin C: 1mgVitamin A: 69IUSugar: 3gFiber: 4gPotassium: 317mgCholesterol: 153mgCalories: 688kcalSaturated Fat: 7gFat: 37gProtein: 35gCarbohydrates: 53gIron: 16mg
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept