Rauwe andijvie stamppot met kaas en spek
Super Hollands recept voor knapperige andijvie stamppot
Klik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediƫnten
- 1300 gram kruimige aardappel
- 800 gram andijvie
- 200 gram jong belegen kaas
- 300 gram spek
- 20 gram boter
- eventueel volle melk
- eventueel jus
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken.
- Kook de aardappels in een klein laagje gezout water gaar, dit duurt ongeveer 20 minuten.
- Snijd de kaas ondertussen in kleine blokjes (5mm) en bak het spek uit.
- Giet de aardappels af. Voeg de andijvie toe aan de aardappels, giet het bakvet van de spekjes erbij en stamp. Voeg als laatst de spekjes en de kaas toe.
- Wil je het gerecht nog een keer opwarmen? Bewaar dan een deel van de rauwe andijvie en voeg die de volgende keer toe zodat je ook dan nog een bite hebt in de stamppot.