Quiche met oude kaas en tomaat

Quiche met oude kaas en tomaat

Quiche met oude kaas en tomaat

Pieter Vliegenthart
Makkelijke, smaakvolle quiche.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 quiche bakvorm

RECEPT ingrediënten
 

  • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 4 eieren
  • 150 gram gryère
  • 150 gram oude kaas
  • 100 gram creme fraiche
  • 20 gram verse tijm
  • 4 roma tomaten
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Bewaar een aantal takjes tijm voor de garnering. Rits de overige tijm van de takjes en hak fijn. Zet apart.
  • Was de tomaat en snijd in plakken van ongeveer 3,5 cm, de hoogte van je quiche bakvorm.
  • Vet de quichevorm in met boter of olijfolie.
  • Klop het ei met de kaas, creme fraiche, gehakte tijm en wat peper en zout tot een egaal mengsel.
  • Giet het eimengsel in de quichevorm en druk de tomaten in de vulling.
  • Drup wat olie op de tomaatjes, maak om smaak met peper en zout en verdeel de tijm over de quiche.
  • Bak in ongeveer 45 minuten op 180 graden gaar. Als de quiche te bruin wordt, even afdekken met aluminiumfolie.
  • Serveer met een frisse groene salade.

Nutrition

Serving: 450g
Trefwoord Quiche
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept