Quiche met oude kaas en tomaat
Makkelijke, smaakvolle quiche.
Klik op de sterren om te stemmen!
Equipment
- 1 quiche bakvorm
RECEPT ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 4 eieren
- 150 gram gryère
- 150 gram oude kaas
- 100 gram creme fraiche
- 20 gram verse tijm
- 4 roma tomaten
- olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Bewaar een aantal takjes tijm voor de garnering. Rits de overige tijm van de takjes en hak fijn. Zet apart.
- Was de tomaat en snijd in plakken van ongeveer 3,5 cm, de hoogte van je quiche bakvorm.
- Vet de quichevorm in met boter of olijfolie.
- Klop het ei met de kaas, creme fraiche, gehakte tijm en wat peper en zout tot een egaal mengsel.
- Giet het eimengsel in de quichevorm en druk de tomaten in de vulling.
- Drup wat olie op de tomaatjes, maak om smaak met peper en zout en verdeel de tijm over de quiche.
- Bak in ongeveer 45 minuten op 180 graden gaar. Als de quiche te bruin wordt, even afdekken met aluminiumfolie.
- Serveer met een frisse groene salade.
Nutrition
Serving: 450g