Pittige tagliatelle met saffraan en krokante sjalotes
Pittige tagliatelle met saffraan
Pieter VliegenthartFusion recept voor pittige tagliatelle met krokante sjalotten. Een heerlijk Ottolenghi recept.
Complexiteit: Medium
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.60 van 10 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4
calorieën 736 kcal
RECEPT ingrediënten
Voor de ingelegde chilipepers
- 30 gram groene chilipepers
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 0,5 theelepel zout
Voor de krokante sjalotjes
- 150 gram sjalotten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 0,25 theelepel zout
- 1 theelepel Aleppo pepper of pul biber
Voor de pasta
- 400 gram tagliatelle
- 3 tenen knoflook
- 50 milliliter olijfolie
- 0,25 theelepel saffraan
- 10 gram peterselie
- 60 gram parmezaan
- 120 gram ricotta
- 3 eetlepels kokend water
Instructies
Ingelegde groene chilipepers
- Snij de chilipepers in dunne ringen.
- Meng de azijn met het zout en de suiker, en voeg alles goed gemengd is de chilipeper toe. Zet apart.
Krokante sjalot
- Doe het komijnzaad, korianderzaad, zout en Aleppo peper in eenvijzel en maal fijn.
- Snij de sjalotten op een snijmachine, mandoline of met een scherp mes in dunne ringen.
- Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en voeg als de olie heet is de sjalotten, het specerijen mengsel en de ahornsiroop toe.
- Bak gedurende 7 minuten op hoog vuur. Zorg er met een spatel voor dat de ringen niet aan elkaar kleven.
- Na 7 minuten draai je het vuur laag en bak je de ringen nog 6 minuten totdat ze diep bruin en gekaremeliseerd zijn.
- Haal de sjalotten uit de pan, trek ze uitelkaar met 2 vorken en laat afkoelen op een keukenpapiertje. De ringen worden door de ahornsiroop vanzelf krokant.
Saffraan tagliatelle
- Meng het kokend water met de saffraan draadjes en laat minstens 20 minuten trekken.
- Rasp de parmezaan en zet apart. Snij de peterselie fijn.
- Zet een grote pan met gezout water op. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
- Zet voor de pastasaus de olijfolie met de knoflook en het zout op in een sauteerpan. Gaar de knoflook op halfhoog vuur voor 2 minuten.
- Giet de pasta af als hij al dente is. Vang het kookvocht op.
- Voeg vervolgens de pasta, de geweekte saffraan en enkele eetlepels van het kookvocht toe aan de knoflook-olie. Voeg vervolgens, op halfhoog vuur, gefaseerd de kaas toe.
- Schep de pasta op een bord. Schep er bergjes ricotto op. Maak af met chilipeper, krokante ui en peterselie.
Nutrition
Serving: 200gSodium: 764mgCalcium: 315mgVitamin C: 8mgVitamin A: 679IUSugar: 12gFiber: 5gPotassium: 480mgCholesterol: 110mgCalories: 736kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 9gFat: 32gProtein: 24gCarbohydrates: 88gIron: 3mg
Trefwoord Ottolenghi, pasta, Tagliatelle
Moeilijkheidsgraad Medium
Gelegenheid Weekend
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.