Pittige Mexicaanse burrito’s
Met bonen, mais & chipotle peper
Klik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 6 grote volkoren wraps ( op basis van bloem)
- 220 gram Bayo- of zwarte bonen spread
- 220 gram mais
- 2 rode uien
- 40 gram ingemaakte Jalapeno pepers
- 200 gram tomatenblokjes
- 1 eetlepel Chipotle peper
- 175 gram vegetarische kip stukjes
- 2 avocado's
- 100 gram cheddar kaas
- creme fraîche
- La morena chipotle saus naar smaak
- Left over groente naar keuze: komkommer, tomaat, sla, bleekselderij of bijvoorbeeld paprika.
Instructies
- Verwarm de circulatiegril voor op 230 graden.
- Schil de uiten en snij in dunne ringen. Blancheer kort in een azijn / water mengsel (1:1) met een eetlepel suiker, snuf zout en eventueel een rode peper. Laat afkoelen en zet apart.
- Mix de tomatenblokjes met de eetlepel chipotle pepers in een keukenmachine tot een gladde saus. Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Leg alle wraps op het aanrecht. Smeer eerst de bonen spread op de wraps, vervolgens de kip, mais, avocado, left over groente, jalepeno pepers, ingemaakte uien en chipotle saus naar smaak.
- Rol de wraps strak op en plaats met open kant naar beneden in een ingevette ovenschaal. Als je wat ruimte tussen de wraps laat worden het mooie krokante burrito's.
- Garneer de burrito's met de tomatensaus, geraspte cheddar kaas, jalepeno pepers, creme fraîche en wat ingemaakte ui.
- Bak in een voorverwarmde oven de burrito's in 15 minuten krokant gaar. Eet smakelijk!
Nutrition
Serving: 600g