Pasta met zalm en spinazie
Pasta met zalm en spinazie
Pieter VliegenthartMakkelijk recept voor een snelle pasta met zalm en spinazie.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis
Klik op de sterren om te stemmen!
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 939 kcal
RECEPT ingrediënten
- 500 gram verse tagliatelle all'uovo
- 600 gram spinazie
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram Boursin
- 2 uien
- 250 gram kerstomaat
- 75 gram pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Snij de kertomaten in partjes en zet apart. Pel en snipper de uien en zet apart. Snij de gerookte zalm in repen en zet apart.
- Rooster de pijnboompitten in een pan op laag vuur totdat ze beginnen te verkleuren.
- Kook de pasta 1 minuut korter dan omschreven op de verpakking. Voeg geen olie toe en zout het water goed.
- Verwarm olijfolie in een wok en fruit de ui. Voeg vervolgens de spniazie toe (in porties). Als alle spinazie is toegevoegd blus je de spinazie af met de boursain.
- Als de pasta gaar is voeg je deze toe aan het spinazie mengsel, met eventueel een eetlepel kookvocht van de pasta.
- Schep als laatst de zalm door de saus. Serveer met de tomaat en pijnboompitjes.
Nutrition
Serving: 500gSodium: 857mgCalcium: 255mgVitamin C: 61mgVitamin A: 15016IUSugar: 9gFiber: 9gPotassium: 1558mgCholesterol: 168mgCalories: 939kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 9gSaturated Fat: 17gFat: 42gProtein: 38gCarbohydrates: 106gIron: 8mg
Trefwoord pasta
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.