Pasta met romige tomatensaus

Romige pasta met tomatensaus en worstjes

Pasta met romige tomatensaus

Pieter Vliegenthart
Simpel recept voor een smaakvolle pasta met pittige worstjes.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

RECEPT ingrediënten
 

  • 400 gram pittige Catalaanse worstjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram goede passata
  • 400 ml goed op smaak gebrachte runderbouillon
  • 500 gram gedroogde spaghetti
  • 500 ml slagroom
  • 40 gram basilicum
  • 100 gram pecorino

Instructies
 

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de basilicum en zet apart. Snij de worstjes in stukken van 4 cm en zet apart.
  • Maak de runderbouillon volgens de instructie op de verpakking. Maak goed op smaak en breng aan de kook.
  • Fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten in ruime olijfolie.
  • Voeg vervolgens de worstjes toe en bak tot de Maillardreactie heeft plaatsgevonden.
  • Schenk de passata, runderbouillon en slagroom in de pan en roer goed door. Breek de spaghetti in tweeën en leg deze in het vocht.
  • Breng de saus voorzichtig aan de kook en laat rustig koken voor 10-11 minuten met het deksel op de pan totdat de spaghetti el dente is (zie verpakking). Draai het vuur uit.
  • Voeg de basilicum toe aan saus en roer door.
  • Garneer met basilicum en pecorino. Serveer met een frisse salade of aanvullend groente gerecht.

Nutrition

Serving: 450g
Trefwoord pasta

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept