Pasta met romige tomatensaus
Pasta met romige tomatensaus
Pieter VliegenthartSimpel recept voor een smaakvolle pasta met pittige worstjes.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees
Klik op de sterren om te stemmen!
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
RECEPT ingrediënten
- 400 gram pittige Catalaanse worstjes
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram goede passata
- 400 ml goed op smaak gebrachte runderbouillon
- 500 gram gedroogde spaghetti
- 500 ml slagroom
- 40 gram basilicum
- 100 gram pecorino
Instructies
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de basilicum en zet apart. Snij de worstjes in stukken van 4 cm en zet apart.
- Maak de runderbouillon volgens de instructie op de verpakking. Maak goed op smaak en breng aan de kook.
- Fruit de ui en knoflook gedurende 5 minuten in ruime olijfolie.
- Voeg vervolgens de worstjes toe en bak tot de Maillardreactie heeft plaatsgevonden.
- Schenk de passata, runderbouillon en slagroom in de pan en roer goed door. Breek de spaghetti in tweeën en leg deze in het vocht.
- Breng de saus voorzichtig aan de kook en laat rustig koken voor 10-11 minuten met het deksel op de pan totdat de spaghetti el dente is (zie verpakking). Draai het vuur uit.
- Voeg de basilicum toe aan saus en roer door.
- Garneer met basilicum en pecorino. Serveer met een frisse salade of aanvullend groente gerecht.
Nutrition
Serving: 450g
Trefwoord pasta
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks