Pasta chorizo
Door toevoeging van een bouillonblokje (of verse, zelfgemaakte bouillon) geeft de saus iets meer diepgang dan de standaard all’arrabbiata. De spaanse peper en suiker zorgen samen met het natuurlijke zuur uit de tomaten voor een gebalanceerd smaakprofiel: zoet, zuur, zout en pittig zijn allen vertegenwoordigd. Door toevoeging van de gebakken chorizo is er naast de fluweelzachte saus ook een krokantje in het gerecht aanwezig. Kortom, dit is een smaakvol recept dat ondanks – of juist dankzij- zijn simpelheid een klassieker is geworden bij ons thuis.
Lekker met een groene, frisse salade.
Pasta chorizo
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 2 stuk Ui
- 3 teentjes Knoflook
- 1 stuk Rode peper
- 800 gram Goede kwaliteit tomaten pulp Ik gebruik altijd Mutti Polpa
- 2 blokjes Rundvlees bouillon
- 400 gram Rigatoni Pasta Bijvoorbeeld De Cecco Rigatoni Napoletani
- 1 eetlepel Suiker
- 1 stuk Pittige chorizo
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden naar smaak
- 100 gram Parmazaanse kaas
Instructies
- Zet het water voor de pasta op en zout flink, pasta water moet naar de zee smaken.
- Snipper de ui brunoise, plet de knoflook en hak fijn, snij de peper in dunne ringetjes.
- Fruit in een sautépan eerst de ui aan in een royale laag olijfolie. Let op, de ui moet karameliseren. Dit duurt minimaal 10 minuten.
- Als de ui 8 minuten opstaat, voeg je de knoflook en peper toe. Fruit dit mengsel totdat de uit doorzichtig is en bruinig wordt.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan het mengsel en maak op smaak met de verkriumelde bouillon blokjes en Italiaanse kruiden.
- Laat dit mengsel op laag vuur, eventueel met deksel op de pan, voor zeker 15 minuten stoven.
- Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Kies voor de el dente bereidingstijd, en voeg geen olie toe aan de pasta.
- Snij de Chorizo worst in plakjes en bak in ongeveer 3 minuten krokant. Bewaar de olie en serveer los bij de pasta als smaakmaker.
- Eén minuut voor de pasta gaar is, giet je de pasta af. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en laat nog 1 minuut koken. Doordat er geen olie in het kookwater zit zal de pasta de saus goed absorberen.
- Serveer de pasta de gebakken chorizo en parmezaanse kaas.
Nutrition
CARBON FOOTPRINT
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.
tadalafil research
Er staat ook een eetlepel suiker in de ingrediëntenlijst. Wanneer wordt deze toegevoegd?