Pasta chorizo

Iedereen die heeft gestudeerd en in een studentenhuis heeft gewoond, heeft waarschijnlijk een lijst met recepten die hij of zij nóóit weer wil eten. Bij mij persoonlijk stond  pasta rood, zoals deze pasta in de studentenmond genoemd wordt, bovenaan deze lijst. Na vele vakanties naar Italië kwam ik tot inzicht dat de Nederlandse pasta traditie – en zeker de pasta rood ratatouille- niets met Italiaanse pasta te maken heeft. Dit recept is een hybride tussen Italiaanse en Hollandse receptuur, daar het geen traditioneel recept betreft maar een eigen variatie is op de simpele all’arrabbiata.
Pasta Chorizo

Door toevoeging van een bouillonblokje (of verse, zelfgemaakte bouillon) geeft de saus iets meer diepgang dan de standaard all’arrabbiata. De spaanse peper en suiker zorgen samen met het natuurlijke zuur uit de tomaten voor een gebalanceerd smaakprofiel: zoet, zuur, zout en pittig zijn allen vertegenwoordigd. Door toevoeging van de gebakken chorizo is er naast de fluweelzachte saus ook een krokantje in het gerecht aanwezig. Kortom, dit is een smaakvol recept dat ondanks – of juist dankzij- zijn simpelheid een klassieker is geworden bij ons thuis. 

Lekker met een groene, frisse salade. 

Pasta Chorizo

Pasta chorizo

Pieter Vliegenthart
Een simpel maar smaakvol recept voor pittige rode pasta. De kwaliteit van dit gerecht staat of valt bij de kwaliteiten van de ingrediënten. Koop goede ingeblikte tomaten van Mutti en een lekkere Chorizo.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 6 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Plating 2 min
Totale tijd 27 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 707 kcal

Ingrediënten
  

  • 2 stuk Ui
  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 stuk Rode peper
  • 800 gram Goede kwaliteit tomaten pulp Ik gebruik altijd Mutti Polpa
  • 2 blokjes Rundvlees bouillon
  • 400 gram Rigatoni Pasta Bijvoorbeeld De Cecco Rigatoni Napoletani
  • 1 eetlepel Suiker
  • 1 stuk Pittige chorizo
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden naar smaak
  • 100 gram Parmazaanse kaas

Instructies
 

  • Zet het water voor de pasta op en zout flink, pasta water moet naar de zee smaken.
  • Snipper de ui brunoise, plet de knoflook en hak fijn, snij de peper in dunne ringetjes.
  • Fruit in een sautépan eerst de ui aan in een royale laag olijfolie. Let op, de ui moet karameliseren. Dit duurt minimaal 10 minuten.
  • Als de ui 8 minuten opstaat, voeg je de knoflook en peper toe. Fruit dit mengsel totdat de uit doorzichtig is en bruinig wordt.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan het mengsel en maak op smaak met de verkriumelde bouillon blokjes en Italiaanse kruiden.
  • Laat dit mengsel op laag vuur, eventueel met deksel op de pan, voor zeker 15 minuten stoven.
  • Bereid de pasta volgens de instructies op de verpakking. Kies voor de el dente bereidingstijd, en voeg geen olie toe aan de pasta.
  • Snij de Chorizo worst in plakjes en bak in ongeveer 3 minuten krokant. Bewaar de olie en serveer los bij de pasta als smaakmaker.
  • Eén minuut voor de pasta gaar is, giet je de pasta af. Voeg de uitgelekte pasta toe aan de saus en laat nog 1 minuut koken. Doordat er geen olie in het kookwater zit zal de pasta de saus goed absorberen.
  • Serveer de pasta de gebakken chorizo en parmezaanse kaas.

Nutrition

Serving: 700gCalories: 707kcalCarbohydrates: 98gProtein: 34gFat: 20gSaturated Fat: 9gCholesterol: 48mgSodium: 1176mgPotassium: 1172mgFiber: 7gSugar: 16gVitamin A: 1499IUVitamin C: 38mgCalcium: 359mgIron: 6mg

CARBON FOOTPRINT

Trefwoord Pasta chorizo, Pasta rood

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

1 reactie op “Pasta Chorizo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept