Pasta al Regù

Pasta al Ragu
Pasta al ragu

Pasta al Ragù

Pieter Vliegenthart
Zeer smakelijke pasta. In de Hollandse keuken bekend als pasta bolognese, maar dat recept bestaat (gelukkig) niet in Italië.
Complexiteit: Medium
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 927 kcal

Equipment

  • Stoofpan

RECEPT ingrediënten
 

  • 750 gram varkensprocureur
  • 40 gram kippenlever
  • 100 gram gerookt buikspek
  • 2 uien
  • 1 grote winterwortel
  • 2 stelen selderij
  • 150 gram volle melk
  • 150 gram witte wijn
  • 400 gram Parma tomaten
  • 50 gram boter of meer...
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels venkel
  • peper
  • zout
  • 400 gram rigatoni pasta
  • 75 gram Parmigiano Reggiano

Instructies
 

  • Snij de ui, wortel en selderij, kippenlever en bacon brunoise. Blokjes van 4mm zijn perfect. Dit is belangrijk voor het mondgevoel.
  • Snij de varkensprocureur ook brunoise, stukjes van 4 a 5 mm zijn wederom perfect. Om makkelijker te snijden kun je het vlees kort aanvriezen. Als alternatief kun je het vlees ook in de keukenmachine fijn malen middels de pulseer knop, maar pas op.
  • Verhit de oven voor op 125 graden celcius.
  • Verhit in de stoofpan de helft van de boter. Bak eerst het gerookte buikspek. Wanneer het begint te geuren, voeg je de ui toe. Na ongeveer 5 minuten voeg je de winterwortel en selderij toe. Bak voor enkele minuten.
  • Voeg nu de lever en varkensprocereur toe en bak totdat de maillard reactie heeft plaatsgevonden.
  • Blus af met de melk en voeg nootmuskaat en venkelzaad toe. Wacht tot de melk bijna volledig is ingekookt, dit kan makkelijk 15 minuten duren.
  • Voeg tot slot de tomaten en witte wijn toe. Breng het mengsel aan de kook. Plaats de pan met deksel in de voorverwarmde oven. Stoof voor tenminste 5 uur, langer is beter. Roer af en toe en controleer de hoeveelheid vloeistof. Te weinig? Voeg water of wijn toe.
  • Haal de ragu uit de oven en plaats op het fornuis. Maak op smaak met peper en zout.
  • ook de pasta el dente in flinnk gezout water. Giet de pasta 1 minuut voordat hij gaar is af, en voeg toe aan de saus. Laat nog 1 minuut koken.
  • Serveer de pasta el regu met kaas en een frisse salade. Genieten!

Nutrition

Serving: 750gSodium: 738mgCalcium: 364mgVitamin C: 15mgVitamin A: 1609IUSugar: 13gFiber: 6gPotassium: 1494mgCholesterol: 187mgCalories: 927kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 10gFat: 27gProtein: 70gCarbohydrates: 92gIron: 5mg
Trefwoord Pasta al Regu

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept