Parelgort risotto met makreel

Parelgort risotto met makreel
Risotto van parelgort met makreel

Parelgort risotto met makreel

Pieter Vliegenthart
Risotto met parelgort, paddestoelen en makreel.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 743 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 325 gram parelgort
  • 400 gram paddestoelen
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 100 ml volle kookroom
  • 1 gerookte makreel
  • 200 ml witte wijn
  • 1 liter water
  • 3 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 3 eetlepels boter

Instructies
 

  • Doe het water in een pan, voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  • Maak de makreel schoon en pluk het gerookte vlees van de graat. Zet apart.
  • Snipper de sjalotten en knoflook fijn, rits de kruiden van de steeltjes.
  • Verhit in een sautépan de helft van de boter. Fruit de uitjes aan tot ze glazig zijn, ongeveer 2 minuten. Voeg dan de knoflook en verse kruiden toe, fruit wederom 2 minuten. Voeg tot slot de parelgort toe en bak 2 minuten tot de parelgort glazig is.
  • Blus de parelgort af met de wijn en reduceer tot de wijn is verdwenen. Voeg dan een paar scheppen bouillon toe tot de parelgort net onder staat. Laat rustig koken en bereid als een normale risotto: voeg steeds net voldoende bouillon toe tot de parelgort onder staat. In ongeveer 20 minuten is de parelgort gaar.
  • Scheur ondertussen de paddestoelen klein. Maak op smaak met peper en zout en bak in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 minuten gaar. Meng op het laatst de overgebleven boter door de paddestoelen mix.
  • Als de parelgort gaar is, voeg je de room toe. Laat reduceren tot de gewenste consistentie is bereikt. Zet het vuur laag en meng de parmezaanse kaas door de parelgort.
  • Serveer de parelgort op een bord, met de paddestoelen eroverheen. Top af met makreel. Serveer met verse kruiden en citroen.

Nutrition

Serving: 470gSodium: 551mgCalcium: 438mgVitamin C: 26mgVitamin A: 873IUSugar: 6gFiber: 16gPotassium: 1215mgCholesterol: 105mgCalories: 743kcalSaturated Fat: 13gFat: 26gProtein: 45gCarbohydrates: 76gIron: 6mg
Trefwoord Parelgort, Risotto

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept