Parelcouscous met burata, rode biet, artesjok en pancetta

Parelcouscous met rode biet en pancetta
parelcouscous met artesjok en pancetta

Parelcouscous, burata, artesjok en pancetta

Pieter Vliegenthart
Weinig moeite maar een mooi resultaat met dit recept voor parelcouscous met rode biet, artesjok burata en pancetta.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorie├źn 501 kcal

RECEPT ingredi├źnten
 

  • 500 gram gekookte bieten
  • 2 eetlepels venkel zaad
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 80 gram pancetta
  • 300 gram parelcouscous
  • 20 gram peterselie
  • 2 bollen burata
  • 280 gram artesjok in pot
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • eventueel creme van balsamico

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij de bieten in parten en doe in een schaal. Meng met de olijfolie en het venkelzaad. Doe in een overschaal.
  • Doe de pancetta op een met bakpapier bekleden bakplaat.
  • Doe de pancetta en de bieten in de oven. Bak voor 15 minuten.
  • Bereid de parelcouscous volgens de verpakking.
  • Snij ondertussen de artesjok en peterselie fijn. Leg de burata klaar.
  • Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes. Scheur de burata in stukken erover en verdeel de pancetta in grove stukken erover. Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Nutrition

Serving: 600gSodium: 245mgCalcium: 87mgVitamin C: 13mgVitamin A: 477IUSugar: 10gFiber: 9gPotassium: 658mgCholesterol: 14mgCalories: 501kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 2gSaturated Fat: 4gFat: 16gProtein: 15gCarbohydrates: 74gIron: 3mg
Trefwoord Parelcouscous

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept