Parelcouscous met burata, rode biet, artesjok en pancetta
Parelcouscous, burata, artesjok en pancetta
Pieter VliegenthartWeinig moeite maar een mooi resultaat met dit recept voor parelcouscous met rode biet, artesjok burata en pancetta.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vlees
Klik op de sterren om te stemmen!
4.25 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 501 kcal
RECEPT ingrediënten
- 500 gram gekookte bieten
- 2 eetlepels venkel zaad
- 2 eetlepels olijfolie
- 80 gram pancetta
- 300 gram parelcouscous
- 20 gram peterselie
- 2 bollen burata
- 280 gram artesjok in pot
- 2 eetlepels balsamico azijn
- eventueel creme van balsamico
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snij de bieten in parten en doe in een schaal. Meng met de olijfolie en het venkelzaad. Doe in een overschaal.
- Doe de pancetta op een met bakpapier bekleden bakplaat.
- Doe de pancetta en de bieten in de oven. Bak voor 15 minuten.
- Bereid de parelcouscous volgens de verpakking.
- Snij ondertussen de artesjok en peterselie fijn. Leg de burata klaar.
- Schep de couscous voorzichtig om met de peterselie, artisjok en de bietjes. Scheur de burata in stukken erover en verdeel de pancetta in grove stukken erover. Besprenkel met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Nutrition
Serving: 600gSodium: 245mgCalcium: 87mgVitamin C: 13mgVitamin A: 477IUSugar: 10gFiber: 9gPotassium: 658mgCholesterol: 14mgCalories: 501kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 2gSaturated Fat: 4gFat: 16gProtein: 15gCarbohydrates: 74gIron: 3mg
Trefwoord Parelcouscous
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks