Miso aubergine met tofu

Miso aubergine met tofu

miso aubergine van de bakplaat
Miso Aubergine

Miso aubergine met tofu

Pieter Vliegenthart
Een smaakvol recept voor miso aubergine uit de oven met tofu. Een variant op het bakplaat recept van Rukmini Iyer.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 838 kcal

Equipment

  • Microplane rasp

RECEPT ingrediënten
 

Voor de miso aubergines

  • 3 aubergines
  • 250 gram tofu
  • 75 gram witte miso Zorg dat het deel van de miso dat je gebruikt in dit recept op kamertemperatuur is.
  • 3 eetlepels goede sesam olie
  • 3 cm gember
  • 3 teentjes knoflook

Voor de dressing

  • 1,5 chili peper
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels donkere soja saus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 lente uien
  • 30 gram sesamzaad

Voor de rijst

  • 300 gram rijst

Instructies
 

Voor de miso aubergine

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de aubergines door de helft en snijd vervolgens het vruchtvlees in een ruitpatroon in. Snij de tofu in plakken van 1,5 centimer. Vet een bakplaat in met olijfolie en verdeel de aubergines en tofu op de bakplaat.
  • Pers de teentjes knoflook, schil de gember en hak fijn. Meng met de miso en sesamolie. Wrijf het mengsel in het ruitjespatroon van de aubergines.
  • Bak de aubergines en tofu in een voorverwarmde oven voor 30 minuten.

Voor de dressing

  • Snij de chilipepers fijn, schil de gember en rasp fijn met de microplane. Pers de de teentjes knoflook, rasp de schil van 1 limoen. Stop alles in een maatbeker.
  • Pers al het sap uit de limoenen en voeg toe aan de maatbeker. Voeg vervolgens de sojasaus en sesamolie toe.

Voor de rijst

  • Kook de rijst volgens dit recept.

Opdienen

  • Snij de lente uien in ringen. Zet de dressing en het sesamzaad klaar.
  • Verdeel de miso aubergines met tofu en witte rijst over de borden. Maak af met de dressing, lente ui en sesamzaad.

Nutrition

Serving: 700gSodium: 1218mgCalcium: 277mgVitamin C: 55mgVitamin A: 363IUSugar: 21gFiber: 19gPotassium: 1100mgCalories: 838kcalSaturated Fat: 3gFat: 24gProtein: 27gCarbohydrates: 135gIron: 7mg
Trefwoord Bakplaat, Miso aubergines
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept