Lasagne met warmgerookte zalm
Lasagne met zalm
Pieter VliegenthartRecept voor open lasagne met warmgerookte zalm, kappertjes en pesto. Super snel en smaakvol.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis
Klik op de sterren om te stemmen!
4.50 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Plating 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 705 kcal
RECEPT ingrediënten
- 750 gram goede kwaliteit passata
- 90 gram verse pesto
- 125 gram crème fraîche
- 16 lasagnebladen
- 300 gram warmgerookte zalm
- 4 eetlepels kappertjes
- 75 gram rucola
- 400 gram tomaatjes
Instructies
- Zet water op in een ruime pan, waarin je de lasagnebladen 3 minuten kookt.
- Verwarm de oven voor en verhit de warmgerookte zalm voor 5 minuten.
- Verwarm in een steelpan de passata.
- Meng de creme freche met de pesto en verwarm in een steelpan.
- Zet de ruccola, kappertjes en tomaajtes klaar.
- Haal de zalm uit de oven en snij in kleine stukjes. Giet de lasagnebladen af en zet klaar.
- Zet het gerecht in elkaar: leg een lasagne blad op een bord, verdeel 1 eetlepel pesto saus en 1 eetlepel tomaten passata over het vel. Voeg wat zalm toe. Leg opnieuw een lasagnevel op de stapel, die je bedekt met pesto saus, passata en zalm. Herhaal tot alle vellen op zijn. Maak af met ruccola, tomaatjes en kappertjes.
Nutrition
Serving: 700gSodium: 534mgCalcium: 146mgVitamin C: 37mgVitamin A: 2729IUSugar: 16gFiber: 9gPotassium: 1750mgCholesterol: 43mgCalories: 705kcalSaturated Fat: 3gFat: 16gProtein: 35gCarbohydrates: 107gIron: 6mg
Trefwoord Lasagne
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.