Lamsgehaktballen met gestoomde cous cous

Lamsgehaktballen en cous cous

Lamsgehaktballen met gestoomde couscous

Pieter Vliegenthart
Pittige lams gehaktballetjes met dubbel gestoomde cous cous
Complexiteit: Medium
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen
calorieën 1246 kcal

RECEPT ingrediënten
 

Lamsgehaktballen

  • 600 gram lamsgehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 spaanse paper
  • 2 eetlepels Ras El Hanout
  • olie
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 2 theelepel honing

Gestoomde Cous Cous

  • 500 gram cous cous
  • 2 eetlepels Ras El Hanout
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • ½ knolselderij
  • ½ pompoen
  • 2 uien
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 2 liter bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram water
  • peterselie

Instructies
 

Lamsgehaktballen

  • Snipper de ui en peper heel fijn en pers de knoflook in een grote schaal
  • Voeg het lamsgehakt toe aan de schaal met knoflook, peper en ui
  • Voeg het ei, de honing en de Ras El Hanout toe aan het gehakt
  • Kneed net zolang totdat de knoflook, ui en kruiden mooi verdeeld zijn door het gehakt
  • Draai kleine gehaktballetjes over grote gehaktballen
  • Braad de gehaktballen of balletjes 10 tot 15 minuten totdat ze knapperig en gaar zijn

Gestoomde Cous Cous

  • Snij de groente in grove -meerdere haps- stukken
  • Snij de ui in dunne ringen en zet appart
  • Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, waar een zeef of stoommand met deksel op past. Voeg de Ras El Hanout toe aan de bouillon
  • Doe de couscous in een schaal of kom en sprenkel er de olijfolie overheen. Maak op smaak met zout. Masseer de olie met je handen door de cous cous.
  • Voeg de helft van het water toe en masseer ook dit door de cous cous. Laat 5 minuten staan
  • Bak de ui met wat olie in een koekenpan in ongeveer 20 minuten, totdat de ui is gekarameliseerd
  • Voeg de grof gesneden groenten toe aan de Rasl el Hanout bouillon
  • Doe de cous cous in de zeef of stoommand en stoom 10 minuten met deksel op de pan
  • Doe de cous cous wederom in de schaal en voeg de andere helft water toe, en hussel alles door elkaar heen met een garde
  • Doe de cous cous wederom in de zeef of stoommand en stoom 10 minuten met deksel op de pan
  • Haal de cous cous van de pan met de bouillon en doe wederom in de schaal. Schep de groente uit de bouillon en zet appart
  • Klop de cous cous los en roer een klont boter of wat olijfolie door de cous cous
  • Verdeel de cous cous over de borden. Voeg de gekookte grof gesneden groente toe. Schenk wat bouillon over de groente en cous cous heen. Drapeer de gekarameliseerde uien over de groente, samen met de gewelde rozijnen. Verdeel de gehaktballen over de cous cous en maak af met peterselie.

Nutrition

Serving: 700gSodium: 2230mgCalcium: 258mgVitamin C: 33mgVitamin A: 18602IUSugar: 16gFiber: 15gPotassium: 1858mgCholesterol: 150mgCalories: 1246kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 18gFat: 48gProtein: 48gCarbohydrates: 157gIron: 9mg
Trefwoord Cous cous, Marokkaanse gehaktballen

Andere Recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept