Lamsgehaktballen met gestoomde cous cous
Lamsgehaktballen met gestoomde couscous
Pieter VliegenthartPittige lams gehaktballetjes met dubbel gestoomde cous cous
Complexiteit: Medium
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees
Klik op de sterren om te stemmen!
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 4 personen
calorieën 1246 kcal
RECEPT ingrediënten
Lamsgehaktballen
- 600 gram lamsgehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 spaanse paper
- 2 eetlepels Ras El Hanout
- olie
- peper
- zout
- 1 ei
- 2 theelepel honing
Gestoomde Cous Cous
- 500 gram cous cous
- 2 eetlepels Ras El Hanout
- 1 winterpeen
- 1 prei
- ½ knolselderij
- ½ pompoen
- 2 uien
- 100 gram gewelde rozijnen
- 2 liter bouillon
- 3 eetlepels olijfolie
- 250 gram water
- peterselie
Instructies
Lamsgehaktballen
- Snipper de ui en peper heel fijn en pers de knoflook in een grote schaal
- Voeg het lamsgehakt toe aan de schaal met knoflook, peper en ui
- Voeg het ei, de honing en de Ras El Hanout toe aan het gehakt
- Kneed net zolang totdat de knoflook, ui en kruiden mooi verdeeld zijn door het gehakt
- Draai kleine gehaktballetjes over grote gehaktballen
- Braad de gehaktballen of balletjes 10 tot 15 minuten totdat ze knapperig en gaar zijn
Gestoomde Cous Cous
- Snij de groente in grove -meerdere haps- stukken
- Snij de ui in dunne ringen en zet appart
- Breng de bouillon aan de kook in een grote pan, waar een zeef of stoommand met deksel op past. Voeg de Ras El Hanout toe aan de bouillon
- Doe de couscous in een schaal of kom en sprenkel er de olijfolie overheen. Maak op smaak met zout. Masseer de olie met je handen door de cous cous.
- Voeg de helft van het water toe en masseer ook dit door de cous cous. Laat 5 minuten staan
- Bak de ui met wat olie in een koekenpan in ongeveer 20 minuten, totdat de ui is gekarameliseerd
- Voeg de grof gesneden groenten toe aan de Rasl el Hanout bouillon
- Doe de cous cous in de zeef of stoommand en stoom 10 minuten met deksel op de pan
- Doe de cous cous wederom in de schaal en voeg de andere helft water toe, en hussel alles door elkaar heen met een garde
- Doe de cous cous wederom in de zeef of stoommand en stoom 10 minuten met deksel op de pan
- Haal de cous cous van de pan met de bouillon en doe wederom in de schaal. Schep de groente uit de bouillon en zet appart
- Klop de cous cous los en roer een klont boter of wat olijfolie door de cous cous
- Verdeel de cous cous over de borden. Voeg de gekookte grof gesneden groente toe. Schenk wat bouillon over de groente en cous cous heen. Drapeer de gekarameliseerde uien over de groente, samen met de gewelde rozijnen. Verdeel de gehaktballen over de cous cous en maak af met peterselie.
Nutrition
Serving: 700gSodium: 2230mgCalcium: 258mgVitamin C: 33mgVitamin A: 18602IUSugar: 16gFiber: 15gPotassium: 1858mgCholesterol: 150mgCalories: 1246kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 18gFat: 48gProtein: 48gCarbohydrates: 157gIron: 9mg
Trefwoord Cous cous, Marokkaanse gehaktballen
Moeilijkheidsgraad Medium
Gelegenheid Weekend