Indonesisch stoofvlees: beef rendang

Indonesisch stoofvlees: runder rendang

Runder Rendang
Beef Rendang

Indonesisch stoofvlees: runder rendang

Pieter Vliegenthart
Lekkere Indonesische stoofpot met rund en een zelfgemaakte boemboe.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Weekend
Dieet Vlees

Klik op de sterren om te stemmen!

4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 877 kcal

Equipment

  • Keukenmachine
  • Vijzel
  • Stoofpan

RECEPT ingrediënten
 

Voor het stoofvlees

  • 1 kilo runder riblappen
  • 75 gram gezouten cashewnoten
  • 3 stengels sereh
  • 1 limoen
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 4 blaadjes limoenblad
  • 1 eetlepel sambel badjak
  • 1 spaanse peper
  • 4 cm gemberwortel
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram kokos cream
  • 2 bouillon blokjes kippenbouillon
  • 3 eetlepel arachideolie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander

Voor de wilde spinazie

  • 600 gram wilde spinazie
  • 2 theelepels garnalen pasta (trassie)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 0,5 theelepel zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 limoen

Voor erbij

  • 300 gram rijst

Instructies
 

Voor het stoofvlees

  • Zout het rundvlees. Idealiter doe je dit een dag van te voren.
  • Verhit de oven voor op 110 °C
  • Snij de sjalotten, gember, knoflook en spaanse peper in grove stukken en stop in de keukenmachine.
  • Wrijf in een vijzel met wat zout de kurkuma, komijn en koriander tot een fijn poeder. Voeg toe aan de keukenmachine.
  • Voeg te cashewnoten en sambel oelek toe aan de keukenmachine.
  • Maal alle ingredienten tot een gladde boemboe. Dit duurt 3 minuten. Voeg eventueel wat archide olie toe als de boemboe niet goed maalt. Zet de boemboe appart.
  • Snij het rundvlees in grove stukken
  • Braad het rundvlees aan in de stoofpan totdat de Maillardreactie plaatsvindt. Voeg dan de boemboe toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en kokoscream toe, laat oplossen en breng aan de kook.
  • Zet het vuur zacht en voeg bouillonblokjes, limoenblad, en gekneusde sereh toe.
  • Zet de stoofpan met deksel op de pan in de oven en laat 7 uur stoven.
  • Haal het laatste uur het deksel van de pan om de rendang in te koken.

De wilde spinazie

  • Fruit de knoflook en garnalen pasta in een wok met wat olie totdat het goed geurt.
  • Voeg de spinazie stapsgewijs toe en laat slinken.
  • Als de spinazie is geslonken op smaak brengen met limoensap van de limoen en zout.

De rijst

  • Bereid de rijst volgens dit recept.

Nutrition

Serving: 750gSodium: 829mgCalcium: 250mgVitamin C: 73mgVitamin A: 14241IUSugar: 5gFiber: 8gPotassium: 1549mgCholesterol: 29mgCalories: 877kcalTrans Fat: 1gSaturated Fat: 31gFat: 55gProtein: 19gCarbohydrates: 87gIron: 12mg
Trefwoord Beef Rendang, Rendang
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Weekend

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept