Pittige Indiase curry
Indiase kikkererwten curry
Pieter VliegenthartRecept voor maakvolle pittige curry met paprika en kikkererwten
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 418 kcal
RECEPT ingrediënten
- 800 gram kikkererwten
- 800 gram tomatenblokjes
- 3 stuks rode paprika
- 2 potjes Madras Indiase kruidenpasta van Patak's
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 200 gram Raita
- 8 stuks Padums
- Mangochutney
- Rijst
Instructies
- Maak de uien, knoflook en gember schoon en hak fijn. Zet apart. Snij de paprika in ruitjes van 2 cm en zet apart.
- Fruit de ui, knoflook en gember met 2/3 van de curry pasta in een wok totdat het lekker begint te geuren. Voeg vervolgens de paparika toe en bak 2 minuten op hoog vuur. Voeg tot slot de tomatenblokjes en kikkererwten toe, breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
- Maak ondertussen de raita, padums en rijst klaar.
- Serveer met witte rijst, padums, mango chutney en raita.
Nutrition
Serving: 650gSodium: 60mgCalcium: 236mgVitamin C: 27mgVitamin A: 362IUSugar: 19gFiber: 18gPotassium: 1128mgCholesterol: 7mgCalories: 418kcalMonounsaturated Fat: 2gPolyunsaturated Fat: 2gSaturated Fat: 2gFat: 7gProtein: 22gCarbohydrates: 71gIron: 8mg
Trefwoord Curry, Kikkererwt
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.