Hertenbiefstuk met zuurkool
Door het hertenbiefstuk sousvide te bereiden is de garing perfect.
Klik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 500 gram zuurkool
- 250 gram iets kruimige (roodschil) aardappels
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gram roomboter
- 1 theelepel paprika poeder
- 150 ml slagroom
- 50 ml bouillon
- 400 gram paddestoelen
- 2 stuks hertenbiefstuk
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook en laat ze in een pan met dikke bodem ca. 2 min. zachtjes glazig fruiten. Schep de zuurkool inclusief vocht, aardappelen, paprikapoeder, slagroom, peper en zout erdoor. Laat de zuurkool afgedekt ca. 25 min. sudderen. Controleer het vochtgehalte geregeld, indien de zuurkool te droog wordt voeg bouillon toe.
- Wanneer de zuurkool gaar is mix je het mengsel met een staafmixer tot smeuïge puree. Ik vind het lekker wanneer er nog wat structuur in de puree zit. Houd het warm of regenereer vlak voor opdienen.
- Maak de paddestoelen schoon en scheur in stukjes. Voeg verse kruiden toe, olijfolie, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Bak de paddestoelen in een voorverwarmde heteluchtoven van 200 graden in ongeveer 10 minuten knapperig gaar. Als de biefstukjes uit de pan zijn, klontje boter toevoegen en kort aanbakken zodat de smaken van het biefstuk in de paddestoelen trekken.
- Zout de hertenbiefstukken idealiter 24 uur voor bereiden. Vacumeer vlak voor bereiding met een klontje boter. Gaar 1 uur op 50 graden in de sousvide. Als de zuurkool en paddestoelen gereed zijn, de hertenbiefstukjes in een goed voorverwarmde pan zonder antiaanbaklaag op hoog vuur zo kort als mogelijk (minder dan 1 minuut per kant) bakken totdat de maillard reactie plaatsvindt. Snijd de biefstukjes tegen de draad in in dunne plakjes.
Nutrition
Serving: 600g