Groente lasagne met roomsaus

Groente lasgne
Groente lasagne
Groente lasagne

Groente lasagne met roomsaus

Pieter Vliegenthart
Gezonde groentelasagne met aubergine en courgette.
Moeilijkheidsgraad: Medium
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 987 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 takjes oregano
  • 400 gram spinazie
  • 375 ml kookroom
  • 8 lasagnebladen
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram grana padano
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 6 eetlepels boter
  • 6 eetlepels bloem
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik.
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met het grootste deel van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de courgette 10 minuten in de oven. Laat de oven daarna aanstaan. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd ze fijn.
  • Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon, roer de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Breng op smaak met peper.
  • Voeg de oregano en spinazie toe aan de saus en laat al roerend slinken. Voeg als laatste de kookroom, ⅓ van de grana padano en peper en zout toe. Vet de ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie.
  • Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen en druk deze goed aan. Leg daarna een paar plakken courgette op de lasagnebladen en bedek deze weer met een laagje saus. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus over voor de bovenkant. Let op! Je hoeft niet veel saus per laag te gebruiken omdat je met verse bladen werkt.
  • Eindig de lasagne met een laagje saus en bestrooi met de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de lasagne over de borden.

Nutrition

Serving: 700gCalories: 987kcalCarbohydrates: 69gProtein: 27gFat: 70gSaturated Fat: 30gCholesterol: 152mgSodium: 1652mgPotassium: 1317mgFiber: 10gSugar: 13gVitamin A: 11728IUVitamin C: 45mgCalcium: 634mgIron: 5mg
Trefwoord Groente lasagne

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept