Gnocchi met paddestoelen

Gnocchi met paddestoelen

Gnocchi met paddestoelen
Gnocchi met paddestoelen

Gnocchi met paddestoelen

Pieter Vliegenthart
Recept voor gebakken gnocchi met paddestoelen, room en tijm.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 706 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 800 gram verse gnocchi
  • 200 gram vegetarisch gehakt Van AH of de Vegetarische Slager
  • 400 gram seizoens paddestoelen
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml volle room
  • 100 ml paddestoelen fond
  • 10 takken verse tijm
  • 1 eetlepel boter
  • 60 gram parmezaan
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Maak de paddestoelen schoon en snijd in plakken. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Rits de tijm blaadjes van de steeltjes en snij fijn. Zet de boter klaar.
  • Verhit olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui samen met de tijm totdat het begint te geuren. Zet apart in een schaal.
  • Verhit de boter in de pan en bak de gnocchi rondom bruin.
  • Voeg het gehakt en het ui-knoflook-tijm-paddestoelen mengsel weer toe en blus af met de room en fond.
  • Als de saus de juiste dikte heeft, op smaak maken met peper en zout. Serveer met veel kaas en een frisse salade.

Nutrition

Serving: 500gSodium: 749mgCalcium: 107mgVitamin C: 5mgVitamin A: 1044IUSugar: 3gFiber: 7gPotassium: 509mgCholesterol: 122mgCalories: 706kcalTrans Fat: 1gMonounsaturated Fat: 11gPolyunsaturated Fat: 1gSaturated Fat: 19gFat: 35gProtein: 20gCarbohydrates: 80gIron: 9mg
Trefwoord Gnocchi
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept