Aubergine curry

Aubergine is een super veelzijdige groente, die je op tientallen manieren kunt bereiden. De aubergine werkt in dit gerecht als vleesvervanger: door hem langzaam te stoven in de curry transformeerd hij bijna tot draajesvlees. 

Aubergine curry
Aubergine curry

Aubergine curry met chapati

Pieter Vliegenthart
Deze aubergine curry, of ringra tametar nu shaak, is een smakelijke vegatarische maaltijd. Na het uitproberen van vele recepten is dit de absolute winnaar: goed op smaak en lekker pittig.
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegatarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 32 min
Totale tijd 37 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
calorieën 560 kcal

Equipment

  • Sauteerpan

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepel arachideolie
  • 1 grote ui
  • 1 stuk rode chili peper
  • 4 cm gemberwortel
  • 4 tenen knoflook
  • 300 gram cherry tomaten
  • 1,5 theelepel zout
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 1,5 theelepel komijnzaad
  • 1,5 theelepel korianderzaad
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel suiker
  • 150 ml water
  • 2 stuks grote aubergines
  • 8 stuks chiapati (Zelf maken met chiapati deeg uit de diepvries is het lekkerst)
  • dikke griekse joghurt
  • verse koriander

Instructies
 

  • Snij de ui in ringen, hak de gember fijn, snij de peper in ringen, pers de knoflook, halveer de tomaten en snij de aubergines overlangs in vieren en dan in repen van 0,5 cm.
  • Verwarm de olie in een sauteerpan waar een deksel op past op halfhoog vuur. Fruit de ui in 8 minuten tot hij doorzichtig en gecarameliseerd is.
  • Voeg de chili peper, gember en knoflook toe en bak nog 4 minuten op halfhoog vuur.
  • Voeg de tomaten toe en stoof met deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  • Meng het zout, de kurkuma, komijn, koriander en suiker in een vijzel tot een een glad mengsel.
  • Voeg het kruidenmengsel samen met de tomatenpuree en het water toe aan het ui-mengsel. Roer tot alles goed is opgelost.
  • Voeg de aubergine toe en stoof met deksel op de pan in ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
  • Bak de chapati's in een koekenpan zonder olie gaar. Dit duurt ongeveer 2 minuten per chapati.
  • De curry is klaar als de aubergine gesneden kan worden met een lepel. Maak op smaak met zout en server met koriander, joghurt en chapati's.

Nutrition

Serving: 600gCalories: 560kcalCarbohydrates: 40gProtein: 8gFat: 44gSaturated Fat: 7gSodium: 3838mgPotassium: 1372mgFiber: 7gSugar: 18gVitamin A: 2423IUVitamin C: 146mgCalcium: 142mgIron: 8mg

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept