Recept voor de perfecte rijst
Zo maak je de perfecte rijst
Pieter VliegenthartMet dit super simpele recept maak je altijd de perfecte rijst
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.75 van 4 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten min
Rusten 10 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees, Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 365 kcal
RECEPT ingrediënten
- 300 gram rijst
- 600 gram water, (kokos)melk of bouilon Een mix van vloeistoffen kan ook
- Zout
Instructies
- Doe de rijst in een pan waar een deksel op kan
- Maak de rijst op smaak met zout en andere kruiden naar smaak
- Voeg het koude water, de koude (kokos)melk of de koude bouilon toe (een mix kan ook) aan de rijst
- Breng aan de kook met de deksel op de pan
- Zodra de vloeistof kookt draai je het vuur terug zodat het nét aan kookt
- Laat op laag vuur in 20 minuten droogkoken. Verwijder de deksel niet van de pan en roer niet.
- Haal de rijst van het vuur zonder het deksel van de pan te halen en laat nog 10 minuten nastomen.
Nutrition
Serving: 75gSodium: 68mgCalcium: 191mgVitamin A: 243IUSugar: 8gFiber: 1gPotassium: 284mgCholesterol: 15mgCalories: 365kcalSaturated Fat: 3gFat: 5gProtein: 10gCarbohydrates: 67gIron: 1mg
Trefwoord Rijst
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.