Zo maak je de perfecte rijst

Recept voor de perfecte rijst

Perfecte rijst

Zo maak je de perfecte rijst

Pieter Vliegenthart
Met dit super simpele recept maak je altijd de perfecte rijst
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.75 van 4 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Rusten 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees, Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 365 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 300 gram rijst
  • 600 gram water, (kokos)melk of bouilon Een mix van vloeistoffen kan ook
  • Zout

Instructies
 

  • Doe de rijst in een pan waar een deksel op kan
  • Maak de rijst op smaak met zout en andere kruiden naar smaak
  • Voeg het koude water, de koude (kokos)melk of de koude bouilon toe (een mix kan ook) aan de rijst
  • Breng aan de kook met de deksel op de pan
  • Zodra de vloeistof kookt draai je het vuur terug zodat het nét aan kookt
  • Laat op laag vuur in 20 minuten droogkoken. Verwijder de deksel niet van de pan en roer niet.
  • Haal de rijst van het vuur zonder het deksel van de pan te halen en laat nog 10 minuten nastomen.

Nutrition

Serving: 75gSodium: 68mgCalcium: 191mgVitamin A: 243IUSugar: 8gFiber: 1gPotassium: 284mgCholesterol: 15mgCalories: 365kcalSaturated Fat: 3gFat: 5gProtein: 10gCarbohydrates: 67gIron: 1mg
Trefwoord Rijst
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept