Zelf pindasaus maken

Zelf pindasaus maken

Zelf Pindakaas Maken

Zelf pindasaus maken

Pieter Vliegenthart
Lekkere Indonesische pindasaus die binnen 10 minuten op tafel staat.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vis

Klik op de sterren om te stemmen!

4 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen
calorieën 232 kcal

RECEPT ingrediënten
 

  • 100 gram pindakaas
  • 200 gram volle melk of kokosmelk
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel garnalen pasta (trassie)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepel ketjap manis
  • 1 ui
  • arachideolie

Instructies
 

  • Pers het teentje knoflook en snipper de ui heel fijn
  • Fruit de knoflook en ui in wat arachideolie ongeveer 2 minuten in een sauspan
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en breng aan de kook
  • De saus is klaar wanneer de melk en pindakaas een dikke, homogene massa vormen

Nutrition

Serving: 50gSodium: 344mgCalcium: 80mgVitamin C: 3mgVitamin A: 87IUSugar: 13gFiber: 2gPotassium: 281mgCholesterol: 19mgCalories: 232kcalSaturated Fat: 4gFat: 14gProtein: 9gCarbohydrates: 19gIron: 1mg
Trefwoord Pindasaus
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks

Andere Recepten

Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating Recept