Ingemaakte jalepeño's in 10 minuten op tafel
Dit recept voor ingemaakte jalepeño’s is klaar binnen 10 minuten. Wij gebruiken 1 deel azijn op 1 deel water, zodat de jalepeño’s direct klaar zijn en toch al een zure bite hebben. Dit is dan ook geen inmaakrecept, daarvoor worden andere verhoudingen en bereidingen gebruikt. Naar smaak kun je meer of minder suiker toevoegen. Tevens kun je experimenteren met het toevoegen van bijvoorbeeld knoflook, verse kruiden of andere pepers.
Deze ingemaakte mexicaanse jalepeño’s zijn lekker bij veel hoofdgerechten om een klein pitje toe te voegen, maar ze smaken ook goed op bijvoorbeeld een tosti! Bewaar de ingemaakte jalepeño’s in de koelkast en zorg dat je steeds met een schoon pincet of vorkje de pepers uit het potje haalt. Zo verleng je de houdbaarheid.
Zelf Jalepeño's inmaken
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 5 Jalepoño pepers
- 250 milliliter azijn
- 250 milliliter water
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
Instructies
- Snij de jalepoño pepers in dunne ringen
- Verwarm in een pan het water-azijn-zout-suiker mengsel en breng net aan de kook. Voeg dan de pepers toe en haal van het vuur.
- Laat het mengsel afkoelen en verdeel over uitgekookte weck potten
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.