Sichuanese sojabonen salade
Dit simpele recept is van Fuchsia Dunlop, afkomstig uit het boek “De echte Chinese keuken thuis”. Dit gerecht komt uit de streek Sichuan en heeft in de hoofdrol sojabonen. Daar verse sojabonen ontzettend duur zijn, kun je deze salade het beste maken met sojabonen uit de diepvries. De gefermenteerde Sichuanese ingelegde mosterdkool (Zha Cai) is een belangrijke smaakmaker: koop dit ingredient in je lokale toko.
In China is de structuur van het eten erg belangrijk, je ziet dit ook in dit gerecht terug: snij alle ingredienten zodat ze dezelfde grootte hebben, en blancheer alles zeer kort zodat er veel bite in de groente zit. Naar keuze kun je paprika of peper gebruiken: de variant met peper is uiteraard een stuk pittiger.
Sichuanese sojabonen salade
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
RECEPT ingrediënten
- 400 gram diepgevroren sojabonen
- 100 gram Sichuanese ingelegde groente (zha cai)
- 50 gram wortel
- 50 gram rode peper (pittig) of paprika (niet pittig)
- 4 theelepels sesamolie
- zout
Instructies
- Blancheer de diepgevroren sojabonen in gezout water totdat ze warm zijn ( ze drijven nu in de pan), giet af en spoel na met koud water.
- Snij de wortel en paprika in stukjes ter grootte van sojabonen. Blancheer 2 minuten in gezout water tot ze beetgaat zijn.
- Meng de sojabonen met de gefermenteerde mosterdkool, de paprika en wortel. Maak op smaak met sesamolie en zout.
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.
Ι pay ɑ visit daily sоme sites and websites to read content, howevеr tһiѕ web site offеrs quality based content.