Salade met blauwe kaas en vijg
Salade met blauwe kaas en vijg
Pieter VliegenthartSimpele maar smaakvolle salade
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch
Klik op de sterren om te stemmen!
4.25 van 4 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Fusion
Porties 4 personen
calorieën 237 kcal
RECEPT ingrediënten
Voor de salade
- 150 gram gemengde eikenbladsla
- 2 vijgen of/en
- 1 peer
- 75 gram blauwe kaas naar keuze
- 50 gram peccannoten
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- peper & zout
Instructies
- Maak de peer & vijgen schoon en snij in kleine stukken. Zet apart.
- Brokkel de kaas in kleine stukjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Meng de bladsla zonder de overige ingrediënten in een grote kom met de dressing, zodat alle sla bedekt is. Maak op smaak met peper en zout.
- Garneer de salade met kaas, noten, vijg en peer. Eventueel een streep ingekookte balsamico azijn.
Nutrition
Serving: 100gSodium: 273mgCalcium: 126mgVitamin C: 11mgVitamin A: 623IUSugar: 10gFiber: 3gPotassium: 278mgCholesterol: 14mgCalories: 237kcalMonounsaturated Fat: 9gPolyunsaturated Fat: 3gSaturated Fat: 5gFat: 18gProtein: 6gCarbohydrates: 16gIron: 1mg
Trefwoord salade
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Gelegenheid Door de weeks
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.