Koriander chutney

Het overkomt mij vaak: voor een bepaald recept heb ik veel verse kruiden nodig, die ik niet allemaal verwerk. Resultaat: een grote hoeveelheid verse kruiden die liggen te vergaan in de groentela. De wat dikkere, vette kruiden, zoals rozemarijn, dragon en tijm kun je zelf drogen in een dehydrator of oven, zodat je ze later alsnog kan verwerken. Peterselie, dille en andere bladkruiden kun je gemakkelijk tot een olie verwerken die prima dientdoet als garnering. Maar wat te doen met de uitgesproken smaak van koriander? Juist, koriander kun je verweken tot een smakelijke chutney.

Koriander chutney

Bewaar de koriander chutney in een goed schoongekookte weckpot. Als de weckpot goed schoon is, werkt het citroensap (ascorbinezuur, e300) als natuurlijke conservator. Deze korianderchutney kun je in de koelkast 3 dagen bewaren. Na 3 dagen even goed kijken en ruiken of de chutney nog goed is. 

Koriander chutney

Koriander chutney

Pieter Vliegenthart
Smaakvolle chutney die gebruikt kan worden als dip bij chapati's of naan, maar ook als smaakmaker bij andere Indiaase gerechten. Dankzij de blender zo klaar.
Complexiteit: Makkelijk
Gelegenheid: Door de weeks
Dieet Vegetarisch

Klik op de sterren om te stemmen!

4.41 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Bijgerecht
Keuken Indiaas
Porties 150 gram
calorieën 3 kcal

Equipment

  • Blender

RECEPT ingrediënten
 

  • 100 gram koriander
  • 60 gram pinda's
  • 4 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 4 theelepels suiker
  • 0,25 theelepel kurkuma
  • 3 stuks groene chilipeper Naar keus met of zonder zaadlijn (met is beter)

Instructies
 

  • Hak de peper en koriander in grove stukken, zodat het makkelijk in de blender kan.
  • Voeg de gehakte koriander, peper, pinda's, citroensap, zout, suiker en kurkuma toe aan de blender.
  • Blend tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel olie (dikker) of water (dunner) toe aan het mengsel.
  • Maak op smaak totdat de chutney perfect in balans is tussen zoet, zuur, zout en pittig.

Notities

Nutrition

Serving: 150gSodium: 16mgCalcium: 1mgVitamin C: 1mgVitamin A: 45IUSugar: 1gFiber: 1gPotassium: 7mgCalories: 3kcalSaturated Fat: 1gFat: 1gProtein: 1gCarbohydrates: 1gIron: 1mg

Andere Recepten

Middels de knop Voeg toe aan verzameling kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating Recept