Koriander chutney
Het overkomt mij vaak: voor een bepaald recept heb ik veel verse kruiden nodig, die ik niet allemaal verwerk. Resultaat: een grote hoeveelheid verse kruiden die liggen te vergaan in de groentela. De wat dikkere, vette kruiden, zoals rozemarijn, dragon en tijm kun je zelf drogen in een dehydrator of oven, zodat je ze later alsnog kan verwerken. Peterselie, dille en andere bladkruiden kun je gemakkelijk tot een olie verwerken die prima dientdoet als garnering. Maar wat te doen met de uitgesproken smaak van koriander? Juist, koriander kun je verweken tot een smakelijke chutney.
Bewaar de koriander chutney in een goed schoongekookte weckpot. Als de weckpot goed schoon is, werkt het citroensap (ascorbinezuur, e300) als natuurlijke conservator. Deze korianderchutney kun je in de koelkast 3 dagen bewaren. Na 3 dagen even goed kijken en ruiken of de chutney nog goed is.
Koriander chutney
Pieter VliegenthartKlik op de sterren om te stemmen!
Equipment
- Blender
RECEPT ingrediënten
- 100 gram koriander
- 60 gram pinda's
- 4 eetlepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 4 theelepels suiker
- 0,25 theelepel kurkuma
- 3 stuks groene chilipeper Naar keus met of zonder zaadlijn (met is beter)
Instructies
- Hak de peper en koriander in grove stukken, zodat het makkelijk in de blender kan.
- Voeg de gehakte koriander, peper, pinda's, citroensap, zout, suiker en kurkuma toe aan de blender.
- Blend tot een homogene massa ontstaat. Voeg eventueel olie (dikker) of water (dunner) toe aan het mengsel.
- Maak op smaak totdat de chutney perfect in balans is tussen zoet, zuur, zout en pittig.
Notities
Nutrition
Andere Recepten
Middels de knop kun je dit recept toevoegen aan je persoonlijke collectie recepten. Op deze manier bewaar je de recepten die je lekker vindt, kun je een weekplanning maken en genereer je gemakkelijk een boodschappenlijst met alle ingrediënten voor alle recepten in je verzameling of weekplanning.